Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Jamaica

Amióta az 1930-as és 40-es években Errol Flynn itt ugrabugrált hollywoodi cimboráival, az utazók úgy tekintenek Jamaicára, mint a legvonzóbb karibi szigetek egyikére. Strandjai, hegyei, bíborvörös naplementéi rendszeresen feltűnnek a paradicsomot ígérő utazási irodák prospektusaiban. Kétségtelen, hogy a karib-szigeti országok közül Jamaica a legváltozatosabb. Ha ki akarunk lépni a katalógus-világból, lépjünk le az északi partvidék üdülőövezeteiből, és egy egészen más országot ismerünk meg. Vagy vessük bele magunkat a sziget életének sűrűjébe, és tapasztaljuk meg a három "R"-t: a reggae-t, a reefert (marihuánás cigarettát) és a rumot.

Tovább olvasomBezárom

Jamaica hasznos tudnivalók

Főváros:
Kingston

Időeltolódás:
Nyári időszámításkor - 6 óra, téli időszámításkor - 5 óra

Elektromos hálózat:

110 V, amerikai szabvány, adapter szükséges

Hivatalos nyelv: angol

Pénznem:

Jamaikai dollár. Az ismert hitelkártyákat (VISA, AMEX, Diners, Mastercard) szinte mindenhol elfogadják. Pénzkiadó automaták a repülő-tereken, bankokban, turisztikai központokban és nagyobb szállodák közelében állnak rendelkezésre.

Egészségügyi tanácsok:

Kötelezően előírt védőoltás nincs, de ajánlott a hepatitis A, B és tífusz elleni védőoltás. A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, palackozott víz mindenhol kapható.

Országhívószám:
001

Időjárás, öltözködés:

A sziget belsejében, a magasabban fekvő hegyvidéken (2000 m) sokkal hűvösebb van, mint a tengerparton. Az évszakokat nem váltják egymás, egész évben kellemes nyaralásra alkalmas az idő. Trópusi záporok ritkán előfordulhatnak, azonban nagyon kevés az esős napok száma. Csapadékra májusban és júniusban, illetve szeptembertől novemberig lehet számítani. A hőmérséklet napközben 30 °C körüli, az éjszaki órákban viszont kisebb hirtelen lehűlések előfordulhatnak.
Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a többrétegű öltözködéshez alkalmas ruhatár, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg és nagyon erős napvédő krém. A hotelek, autóbuszok, éttermek többsége légkondicionált, ezért javasolt kardigán, melegebb felsőruházat csomagolása is.

Beutazási feltételek:
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Jamaicára. A beutazáshoz vízum szükséges (43 €), melyhez 2 db színes igazolványkép, 2 db angolul kitöltött vízum igénylőlap, szállás- és repülőjegy foglalási igazolás szükséges. A kérelmet a tervezett utazás megkezdése előtt legkevesebb 30 nappal kell benyújtani.
A vízum beszerezhető Jamaika bármely konzuli képviseletén, kivételesen Jamaikába történő belépéskor (csak a repülőtereken). Javasolt a vízum előzetes beszerzése Jamaika valamelyik konzuli képviseletén!
A beutazáskor egy személyes adatlapot és egy vámnyilatkozatot kell kitölteni. Az élelmiszerek (főleg a húskészítmények és a tejtermékek) bevitele tilos.

Jamaika Konzuli Képviselete:
Cím: 1112 Budapest, Zajzon u. 10.
Tel.: 319-6486
Fax.: 319-6487
Iratkozzon fel hírlevelünkre!