Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Mexikó

Csodálatos tengerpart, izgalmas városok, varázslatos víz feletti és alatti élővilág, misztikus maya emlékek, színes korallzátonyok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy életre szóló élménnyel gazdagodjon az, aki pihenése színhelyéül Mexikót és a Yucatán-félszigetet választja! Itt az élet éppoly fűszeres és szenvedélyes, mint a jalapeno paprika és az agávéból főzött tequila. Ugyanez a tűz árad az ország kultúrájából, történelméből és természetrajzából is. Vonzereje a modern és a hagyományos, a mindennapi és a szürreális, az ősi és a vadonatúj elemek harmonikus keveredésésben rejlik.

Tovább olvasomBezárom

Mexikó hasznos tudnivalók

Beutazási szabályok:
A hazautazástól számított további 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezni. A repülőút során a belépéshez vízum űrlap kitöltése szükséges.

Időeltolódás: télen –8 óra. Hivatalos pénznem: mexikói peso (MXN), 1 USD = 10 MXN. Az amerikai dollár is használatban van, azonban a visszajárót pesóban adják. Hitelkártyákat szinte az összes szállodában elfogadnak.

Hivatalos nyelv:
spanyol.

Hivatalos vallás:  
római katolikus.

Áram:
általában 110 volt, amihez külön aljzat szükséges, ezért érdemes átalakítót magunkkal vinni; azonban az átalakítóval is csak azon elektromos készülékek működtethetők, amelyek 110 V-ról is üzemképesek.

Egészségügyi előírások:
Kötelezően előírt védőoltás nincs, azonban Hepatitis A és B elleni oltás ajánlott. A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, de mindenhol kapható palackozott víz. A hazánkétól eltérő éghajlat és a főzési módszerekben lévő különbségek miatt ajánljuk, hogy fokozottan ügyeljenek a szállodán kívüli étkezésre, főként a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nem ajánlott.

Borravaló:
Elvárt mértéke átlagosan a számla értékének 10%-a, kisebb szívességekért 1-2 USD.

Ételek, italok:
A mexikói konyha rendkívül fűszeres, legismertebb és legfontosabb ízesítőjük a chili, melynek több száz fajtáját tartják nyilván, olykor még sütemények készítésére is használják.

Ruházat:
Könnyű len- és pamutruházat ajánlott.

Telefonálás: Mexikó hívószáma: 0052, hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható.

Diplomáciai képviselet:
Mexikói Egyesült Államok Nagykövetsége: 1023 Budapest, Vérhalom u. 12–16. III. 31–33.
Tel.: 326-0486; fax.: 326-0485
Magyar Köztársaság Nagykövetsége: Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005; Lomas de Chapulepec, Del. Miguel Hidalgo DF. Tel.: 0052-5596-1822; fax: 0052-5596-378
Mexikói Egyesült Államok (röviden Mexikó), földrajzilag észak-amerikai, történelmi és kulturális alapon közép-amerikai ország. A Föld legnépesebb spanyol nyelvű országa. Közel 3000 éven át Mexikó területén fejlett kultúrák alakultak ki, így az olmék, a maja és az azték civilizációi. Az Azték Birodalom egészen a spanyol gyarmatosításig, 1521-ig állt fenn, és a mai Mexikó közel 300 évig, 1821-ig spanyol gyarmat maradt.

Mexikóváros
Mexikóváros, az ország fővárosa és legnépesebb városa is kb. 20 millió lakossal. A várost az aztékok alapították 1325-ben, ekkor Tenocstitlánnak hívták. Tenocstitlán később az azték háborúisten nevét (Mexitli) kapta, így alakult ki a Mexikó név. A város 2240 méterrel a tenger szintje fölött egy nagy kiterjedésű magaslati völgyben terül el.

Cancun
A mindig nyüzsgő, kozmopolita nagyváros a Yucatán félsziget csücskében található. Fekvése egészen egyedül- álló, hiszen egyik oldalán egy édesvizű lagúna, míg a másik oldalon a Karib-tenger található. Cancunban hatalmas szállodák, szórakozóhelyek, bárok sokasága várja a turistákat, akik napközben a világ 10 legszebb strandja között számon tartott Mirador partszakaszon fürödhetnek.

Playa Del Carmen
A Cancuntól 60 km-re található hangulatos település a Maja Riviéra központja, kevésbé nyüzsgő, mint Cancun. Playa del Carmen karibi stílusú utcáin kellemes éttermek, bárok és szórakozóhelyek várják a turistákat. A településsel szemben található Cozumel varázslatos kis szigete.

Tulum
A magával ragadó kis maja település Cancuntól 130 km-re található, a fehérhomokos strand és egy trópusi erdő között. Érdemes felkeresni kikötőjét, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk és a település környékén fellelhető maja kori romokat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!