Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Kína és Hongkong csodái

Kína, , ,

A Kínai Nagy Fal, mely a világűrből is lászik Xi’an, a császári agyagkatonák városa Kína legnagyobb városa, Sanghaj Hongkong, a világ egyik gazdasági központjaFt/fő-től
Utazás típusa:2018 Nyár
Kiutazás:repülővel
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:félpanzió
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
Utazás: Repülővel + Légkondicionált autóbusszal
Szállás: *** szálloda, 2 éj repülőn
Ellátás: Félpanzió
1. NAP: BUDAPEST – PEKING
Elutazás Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

2. NAP: PEKING
Megérkezés délután Pekingbe. Este egy igazi pekingi kacsava­csora élménye vár az utazóra. Szállás Pekingben.

3. NAP: PEKING
Ismerkedés Kína második legnagyobb városával, nevének jelen­tése: „északi főváros”. Látogatás a Tian’anmen téren – a világ legnagyobb terén –, valamint a Kumming-tó partján emelkedő Nyári Palota, a Gyöngygyár, és az 1406 – 1420 között épült Tiltott Város megtekintése, amely a Ming és a Qing dinasztia uralkodói­nak lakóhelye volt. Peking további felfedezése Hutong túra kere­tében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain, majd látogatás egy hagyományos kínai kórházban. Esti fakultatív programlehetőség: Kung-fu show (13.000 Ft/fő). Szállás Pekingben.

4. NAP: PEKING
A 2008-as pekingi olimpiai falu – a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka kívülről, majd a Szellemek Útja és a Ming császárok temetkezési helyének meg­tekintése. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző Nagy Fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok, erődít­ményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Látogatás egy tradicionális teaházban. Szállás Pekingben.

5. NAP: PEKING – XI’AN
Az Ég templomának – más néven az Ég oltárának – megtekin­tése, mely az egyik legnagyobb kínai templomegyüttes. Az Égi Imádságok csarnokát a Vöröslépcső-híd köti össze a Mindenség Istenének templomával és a kőoltárral, ahol a császár mutatott be áldozatot az Égnek és őseinek a téli napforduló idején. Később látogatás a tibeti buddhista kolostorban, a Láma templom­ban, és séta Liulichang antik utcáján, végül vásárlási lehetőség a Selyem utca piacain. Délután transzfer a pályaudvarra, elutazás szuperexpressz vonattal Xi'an városába. Szállás Xi’anban.

6. NAP: XI’AN
Xi’an leginkább az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. A városnézés rögtön a páratlan terrakotta katonák megtekintésével kezdődik. A kínai agyagkatonákat ie. 209‑210‑ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáz­tatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Délután a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda felkeresése. Este fakultatív programlehetőség: Tang Dinasztia Show (11.000 Ft/fő). Szállás Xi’anban.

7. NAP: XI’AN – SANGHAJ
Városnézés folytatása Xi’anban, Kína egykori fővárosában, nevé­nek jelentése „örök béke”. A régi városfal, illetve a Shanxi Történeti Múzeum felkeresése. Később elutazás helyi repülőjárattal Sanghajba. Séta a Bundon – Sanghaj gyarmati korszakából szár­mazó méltóságteljes utcáján –, és a Nanjing úton, Kína első bevá­sárló utcáján. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huang Pu folyón (9.000 Ft/fő). Szállás Sanghajban.

8. NAP: SANGHAJ
Városnézés Sanghajban, Kína legnagyobb városában: az óvá­ros, a Yu Yuan (Örömök) Kertje, amely a város legnagyobb kertje, a Sanghaj Múzeum, majd látogatás egy selyemfestő üzem­ben. Ezt követően a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. A városnézés folytatása a futurisztikus Pudong negyedben és a 457 méter magas Kelet Gyöngye tv-torony meg­tekintése. Fakultatív programlehetőség: akrobata show (11.000 Ft/fő). Szállás Sanghajban.

9. NAP: GUILIN
Transzfer a repülőtérre majd utazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Dél-kínai-hegyvidék jellegzetes mészkő tor­nyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádas Fuvola csepp­kőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése. Este fakultatív programlehetőség: kormorán show (9.000 Ft/fő). Szállás Guilinben.

10. NAP: GUILIN – YANGSHUO
Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuo-ba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különle­ges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Yangshuo-ba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Este fakultatív programlehetőség: Liu San Jie fény show látványos előadása (20.000 Ft/fő). Szállás Guilinben.

11. NAP: GUANGZHOU – HONGKONG
Transzfer a vasútállomásra, elutazás másodosztályú vonaton Guangzhou érintésével Hongkongba, amely Makaó mellett a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjai­nak egyike. Felhőkarcolói, esti fényei ámulatba ejtik az utazót. Transzfer a szállodába, szállás Hongkongban.

12. NAP: HONGKONG – BUDAPEST
Félnapos városnézés során ismerkedés a főbb nevezetességekkel: a Viktória-csúcs siklóval – ahonnan káprázatos panoráma nyílik a városra, a Repulse-öböl, az Aberdeen halászfalu, majd hajóká­zás szampannal, a helyiek jellegzetes közlekedési eszközével. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

13. NAP: MEGÉRKEZÉS BUDAPESTRE A REGGELI ÓRÁKBAN

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.
Fakultatív programok:
Akrobata show: 11.000 Ft
Hajókázás a Huang Pu folyón: 9.000 Ft
Kormorán show: 9.000 Ft
Kung-fu show: 13.000 Ft
Liu San Jie fény show: 20.000 Ft
Tang Dinasztia Show: 11.000 Ft
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Az alapár nem tartalmazza:

Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!