Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Albánia ezer arca

Albánia, Berat, Butrint, Durres, Gjirokastra, Ohrid,

Macedóniával tarkítva! Eldugott tájakon, karibi szépségű tengerpartok, csodás hegyvonulatok nyomában a kelet és a nyugat találkozásánál!


119.900
Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
LAG
1. nap: Újvidék
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Pihenő Újvidéken, a bácskai szabad királyi városban. A városháza és a katolikus templom mellett felkeressük a hajdani tulajdonosáról, a Bánk bánban megénekelt Petur bánról elnevezett Péterváradi várat. Szálláshely elfoglalása Skopje környékén.

2. nap: Skopje- Durres
Délelőtt városnézés Skopje-ban. Felkeressük a Mária Terézia emlékházat, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok, nagy műemlékkel”. Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Séta a városban, majd szálláshely elfoglalása Durres-ben.

3. nap: Kruja-Tirana
Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 10 EUR/fő).
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrébebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, melynek díszítése kívül-belül elvarázsol majd minket, az Óratorony, Egyetemi negyed, vagy a Parlament. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durres-ben található szálláshelyünkre.

4. nap: Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti Butrint városába utazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érjük el, és az UNESCO Világörökség része. A gyönyörű helyen fekvő római romváros nagyon szépen fennmaradt emlék, amit a császárok fontos hadikikötőként használtak. Megnézzük a Velencei kastélyt, gyönyörű kilátással a kéklő öbölre, a régészeti parkban pedig az ókori és keresztény emlékek sajátos maradványait. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely, Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét 40 mártírról kapta. Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Saranda-ban.

5. nap: Gjirokastra- Berat
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény a jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, a hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak. Innen Berat "ezer ablakok városába"-ba utazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülő múzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően, Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: a középkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban.

6. nap: Struga- Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbe-gurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. A város ékköve a tó fölé magasodó Szent Jovan-templom, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot. Vásárlási lehetőség a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a „Cinar”-t. Éjszaka Ohridi tó környéke.

7. nap: Ohridi tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 15 EUR/fő). Elsőként megcsodálunk egy ie. 1500 körül a tóra épült házikókból álló, egyedülálló cölöpfalut. Minden kis ház látogatható, eredeti állapotú és belső berendezésű. A tó partján továbbhaladunk a világ legédesebb tiszta vizű forrásához, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált. Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére.

8. nap: Skopje- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, de útközben még megállunk Skopje-ben. Macedónia fővárosa a különböző kultúrák határán alakult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

Szállás:
1 éjszaka Skopje környékén
2 éjszaka Durres
1 éjszaka Saranda
1 éjszaka Berat
2 éjszaka az Ohridi-tó környékén
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó). Nincs éjszakai utazás!

Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest, Kecskemét, Szeged

Kedvezmények:
3.ágyon 12 évig:-10% az alapárból
Felárak és belépők:


Minimum létszám: 35 fő. Fakultatív program: minimum 25 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség!

FIGYELEM! Szükséges úti okmány: érvényes útlevél!
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar és helyi albán idegenvezetőt.

Az alapár nem tartalmazza:

baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (5420 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, belépőket.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Albánia ezer arca