Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza

Ausztria, Németország, Hallstatt, Mariazell,

Salzburg és Hallstatt is világörökség Hajókázás és több kilátó felkeresése Jégbarlang és sóbánya és szurdok látogatás Sasfészekről szép látvány a Königsee-re


117.500
Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:félpanzió
Turnusok: 5 nap / 4 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – STEYR – BAD ISCHL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépések után érkezünk Ausztriába. Első megállónk egy kellemes sétával összekötve Steyrben lesz, mely az egyik legrégebbi város Ausztriában. Belvárosi sétánkat követően Bad Ischlben folytatjuk kirándu­lásunkat. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhe­lye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta a városban és külső fényképeket lehet készíteni az elegáns palo­tákról. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert mely a császár egyik kedvenc süteménye volt. Elnevezését a város­ról kapta. Este érjük el Annaberg közeli szállásunkat (4 éj), mely ****-os. Vacsora.

2. NAP: 5 UJJ KILÁTÓ – JÉGBARLANG – HALLSTATT – GOLLING

Délelőtt a Dachstein-vonulathoz tartozó fantasztikus lát­ványt nyújtó Krippenstein hegyre megyünk fel. Több program is lehetséges. Elsődlegesen javasoljuk az 5 Ujj Kilátót, amely a nevét alakjáról kapta. Mesés látvány fogad bennünket, ami­kor kisétálunk valamelyik ujjra és letekintünk az alattunk lát­ható Hallstatti-tóra, valamint a környező hegyekre. Ezt követően egy természeti ritkaságot, a dachsteini jégbarlangot tekinti meg a csoport. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbar­lang sokkal különlegesebb. A jégbarlangban – melynek meg-tekintése során sok lépcsőt kell megmásznunk –, helyi vezető mutatja be a meseszerű képződményeket. Megbeszélt idő­pontban találkozás az autóbusznál, majd a világörökség része­ként számon tartott Hallstatt városát keressük fel. A többszáz éves házak és a híres templom mellett a magas csúcsokkal öve­zett Hallstatti-tó látványa is felejthetetlen. Élménydús napunk utolsó látnivalója egy csodás vízesés lesz. A nap során fontos a kényelmes, nem csúszós, a túrázásra alkalmas cipő, továbbá, ha jönnek a jégbarlangba, akkor meleg öltözet.

3. NAP: BERCHTESGADEN – HELLBRUNN – SALZBURG


Reggeli után átlépünk Németországba és Berchtesgadennél fel­megyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő esetén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königsseet is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve egy érdekes üzembe megyünk. A közelben van egy encián likőrkészítő üzem, ezt látogatjuk meg. Itt beszél­nek az elkészítési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Délután felkeresünk egy különleges vízi kastélyt. Salzburg mellett van a Hellbrunni Kastély, ahol érdekes vízi játékokkal, szökőkutakkal színesítet­ték a látványos parkot. A nap hátralévő részét a tartomány köz­pontjában, Salzburgban töltjük. Sétánk során Mozart emlékekkel és szebbnél szebb templomokkal fogunk találkozni. A belváros hangulatos utcáin álló épületek falain díszes cégérek függnek. A Mirabell kastélyparkból csodás képeket készíthetünk, melyen a színes virágok mellett Hohensalzburg vára teljes pompájában látható. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

4. NAP: HALLEIN – HOHENWERFEN-SZURDOK


Reggel a Hallein melletti Bad Dürrnbergbe buszozunk, ahol egy régi sóbányát keresünk fel. Amikor lemegyünk a bányába, kipró­bálhatjuk azt az érdekes módot, ahogy a bányászok csúsztak le a „munkahelyükre”. Ezt követően a régi munkafolyamatok­ról is hallunk ismertetést. A sóbánya után egy várhoz buszozunk. A Hohenwerfen vára a Salzach folyó felett magasodik. Siklóval tudunk felmenni a várhoz, ahol több érdekes látványosságban lesz részünk és közben szép rálátás lesz egy völgyre. Várlátogatásunk után egy szurdok megtekintésével folytatódik a programunk. Egy gyalogos túra keretében tekintjük meg a különleges természeti lát­ványosságot. Késő délután, kora este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: ST. WOLFGANG – HAJÓZÁS – ST. GILGEN – MONDSEE – BUDAPEST

Reggel először St. Wolfgang városába megyünk. Itt megte­kintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést. A híres gótikus templom meglátogatása is szerepel a prog­ramban. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. Élmény a tavon körbetekinteni a köröttünk magasodó 2–3.000 m magas csúcsokra. Sankt Gilgeni sétánk után továbbutazás és megállunk Mondseeben. Ez a város is a Salzkammerguti-tóvidékhez tartozik. Séta a tóparton és itt is megtekintünk egy csodaszép oltárral rendelkező barokk temp­lomot. Ezt követően hazaindulás, Budapestre érkezés az esti órákban, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.
Szállás:
3 csillagos színvonalú szállás
Ellátás:
Félpanzió
Buszos felszállási helyek:

Budapest, Budaörs, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Győr, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya.

Belépők ára: kb. 141 €

Mariazell - Likőrkóstolás € 2,00
Kilátók (több kilátó) € 30,00
Dachstein - jégbarlang € 30,00
Sasfészek € 16,00
Hallstatt - Csontkápolna € 2,00
Hellbrunn kastély € 12,00
Wolfgangsee-hajózás € 7,40
Hallein - sóbánya (audio guide) € 20,00
Golling-vízesés € 3,00
Loser Panorámaút € 4,00
Hochenwerfen vár € 14,00

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

A leírt alapprogramot Szállást 3 csillagos színvonalú szállodákban Félpanziós ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban Magyar nyelvű idegenvezetést Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az alapár nem tartalmazza:

BBP biztosítás Idegenforgalmi adó (itthon fizetendő) Fakultatív programok díja Egyéb helyszínen fizetendő költségek.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza