Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Medve-szurdok – az osztrák Alpok egyik legszebb túrázó helye!

Ausztria, Mixtnitz,

Leírás Jöjjön velünk egy szombati napon, és adja át magát a természetnek! Nagyszerű családi kirándulás egy – látványban lenyűgöző – csodálatos környezetben. Egynapos autóbuszos kirándulás és gyalogtúra Ausztriában, utaskísérővel, túravezetővel.Ft/fő-től
Utazás típusa:aktív túrák
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:nincs szállás nincs
Alapellátás:önellátás
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
RIT
Programajánlatunk:
A hajnali órákban indulás Tolnáról. Utazás kényelmes komfortos autóbusszal, rövid pihenőkkel az ausztriai Mixnitzbe.
A túránk kiindulópontja Mixnitz, egy Graz-tól kb 40 km-re fekvő kis falu. Közel másfél óra alatt érjük el a Hochlantsch-vidék sziklaszorosának bejáratát. Az egyirányú túra (a sziklaszorosban nem lehet visszafordulni) közel 170 fahídon, 2900 fok falépcsőn vezet, 1209 m magasságig. Nem kell megijedni, kényelmes tempóban, sűrű fényképezőgép csattogtatás közepette teljesíthető a túra, az eközben percről-percre elénk táruló látvány felejthetetlen élményt nyújt. Láthatjuk Ausztria egyik leghosszabb szurdok-völgyének vízeséseit, zúgóit, hatalmas sziklákkal körülvéve az alpesi fenyvesek árnyékában. A szurdok kijárata után találjuk a Gute Hirten nevű hüttét, ahol megpihenünk, elfogyaszthatjuk otthonról hozott ennivalónkat, ám aki a helyi konyhát szeretné megízlelni, itt hideg és meleg ételeket, süteményeket is vásárolhat, illetve finom osztrák sört, a Puntigamer-t is megkóstolhatja.
Az 1722 m magasságban lévő Hochlantsch csúcs megmászása egy igen komoly erőpróba, csak nagyon edzetteknek ajánljuk! Ez még plusz kb. 2 órát vesz igénybe, meredek, sziklás, nehéz terepen. Aki eléri a csúcsot, ne felejtse beírni a nevét a kereszten lévő dobozban tárolt könyvbe! (A Ritalia Travel már szerepel benne ☺)
A túristaháztól kb. egy - másfél órás könnyű erdei séta után a festői Teichalm tóhoz érkezünk, autóbuszunk is itt vár ránk. Itt szuvenir bolt is van, és hangulatos osztrák éttermeket találunk. Akinek marad ereje, sétálhat az 1200 méteres magasságban található tó körül, a friss alpesi levegőn. Az elfáradás garantált, ám otthon ha jól kipihentük magunkat, a túrán készült fotókat, videókat büszkén fogjuk megosztani ismerőseinkkel!
A Teichalm tó-tól autóbuszunkkal hazafelé vesszük az irányt. Érkezés a késő esti/éjszakai órákban.
nincs szállás
Autóbusz
Felszállási helyek: Tolna, Paks, Szekszárd, Baja.
Egyéb felszállási helyekről ( Hőgyész, Dombóvár, Kaposvár, Nagykanizsa) érdeklődjön irodánkban!

INFORMÁCIÓ:
A Bärenschützklamm (Medve-szurdok), a 24 vízesése révén Ausztria legszebb vizes szurdoka.
A szurdok Ausztria egyik legszebb vízelvezető sziklaszorosainak egyike, amelyet 1978-ban egyedülálló természeti kincsénél fogva természeti emlékké nyilvánítottak. A Graz-i Alpinklub 1901-ben elkezdte a szurdok "kiépítését", járhatóvá tételét. Akkor talán senki sem gondolt arra, hogy az általuk tervezett létrákkal, hidakkal ellátott útvonal száz év múlva az Osztrák-Alpok egyik leglátogatottabb turistalétesítménye lesz. A túra a vad vízesések és a meredek sziklák között minden túrázó számára feljthetetlen élményt nyújt.
FIGYELEM!
Bár a túrát átlagos emberek is gond nélkül tudják teljesíteni, felhívjuk a figyelmet hogy azoknak akik nem bírják a gyaloglást, vagy bármilyen járást korlátozó betegségük van, ill. gyerekeknek 6 éves kor alatt nem ajánljuk a részvételt.
Ajánlott aránylag kis méretű hátizsákba csomagolni, váltó ruhát hozni (amit a buszon lehet hagyni a túra alatt), kényelmes túra vagy sportcipőben nekivágni a szorosnak.

Egyéb info:
Az utasbiztosítás jelentkezéskor fizetendő! Az utazás min. 45 fő esetén valósul meg! Az ár- és programváltoztatás jogát fenntartjuk! Ülésrend az autóbuszon: jelentkezési sorrend alapján, fix ülőhely felára 1.000 Ft / fő. Fakultatív programokat: min.25 fő jelentkező esetén szervezzük meg. Az útlemondási biztosítást az ár nem tartalmaz, igény esetén jelentkezéskor utasbiztosítással együtt köthető meg, amelynek díja utasbiztosítással: 4%, utasbiztosítás nélkül: 5%. A belépőjegy, és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek.
Utazás feltétele: érvényes SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY vagy ÚTLEVÉL! A fakultatív programokon való részvételi szándékot kérjük jelezze irodánkban!
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Utazás teljes felszereltségű autóbusszal

Az alapár nem tartalmazza:

Az utazás díján felül fizetendő: Utasbiztosítás, útlemondási biztosítás, Medve-szurdok belépő: kb. 4 Eur/fő (kb.1.280Ft)
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Medve-szurdok – az osztrák Alpok egyik legszebb túrázó helye!