Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza

Ausztria, , ,

Salzkammergut, Ausztria ékszerdobozaFt/fő-től
Utazás típusa:2018 Tavasz
Kiutazás:autóbusszal
Szállás: szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
RIT
1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – STEYR – BAD ISCHL
Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépések után érkezünk Ausztriába. Első megállónk Steyr. Jelenleg fontos gépipari központ, de Ausztria egyik legrégebbi települése is. A főtér reneszánsz és barokk épületei szerepelnek gyalogos sétánk fő látványosságai között. Steyr után Bad Ischlben folytatjuk nézelődésünket. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is van itt villája. Séta a városban és külső fényképeket lehet készíteni az elegáns palotákról. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az az ischlert mely a császár egyik kedvenc süteménye volt. Este érjük el szállásunkat (3 éj).

2. NAP: LOSER – DACHSTEIN – HALLSTATT (120 km)
Délelőtt a fantasztikus látványt nyújtó Loserre (1630 m) megyünk fel busszal, mely egy mesés panorámaúton keresztül érhető el. Ahogy emelkedik az út, úgy növekszik a szédületes kilátás a több ezer méteres csúcsokra. Délutáni programunk első része egy természeti ritkaság, a dachsteini jégbarlang megtekintése. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbarlang sokkal különlegesebb. Már a megközelítése is egy kellemes kirándulás, hiszen felvonóval tesszük meg az út első szakaszát, majd a végállomástól tovább kell gyalogolni a barlang bejáratáig. A jégbarlangban helyi vezető mutatja be a meseszerű képződményeket. A délután második felében a világörökség részeként számon tartott Hallstatt városát keressük fel. A több száz éves házak és a híres templom mellett a magas csúcsokkal övezett Hallstatti-tó látványa is felejthetetlen. A napi kiránduláshoz kényelmes cipő és a jégbarlangban meleg öltözet szükséges.


3. NAP: GOLLING – HELLBRUNN – SALZBURG (110 km)
Reggel elmegyünk, hogy egy közeli szép vízesést megtekintsünk. Ezt követően Hallein-ba egy régi sóbányához buszozunk. Irány a bánya, ahol megmutatják a régi munkafolyamatokat és az érdekes módot, ahogy a bányászok mentek le a „munkahelyükre”. Ezt követően felkeresünk egy különleges vízikastélyt. Salzburg mellett van a Hellbrunn kastély, ahol érdekes vízi játékokkal, szökőkutakkal színesítették a látványos parkot. A nap további részét a tartomány központjában, Salzburgban töltjük. Sétánk során Mozart emlékekkel és szebbnél szebb templomokkal fogunk találkozni. A Mirabell kastélyparkból csodás képeket készíthetünk, melyen a színes virágok mellett Hohensalzburg vára teljes pompájában látható. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

4. NAP: ST. WOLFGANG – HAJÓZÁS – ST. GILGEN – MONDSEE – BUDAPEST (500 km)
Reggel először St.Wolfgang városába megyünk. Itt megtekintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést. A híres gótikus templom meglátogatása is szerepel a programban. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. Élmény a tavon körbetekinteni a köröttünk magasodó 2–3000 m magas csúcsokra. Sankt Gilgeni sétánk után továbbutazás és megállunk Mondseeben. Ez a város is a Salzkammerguti-tóvidékhez tartozik. Séta a tóparton és itt is megtekintünk egy csodaszép oltárral rendelkező barokk templomot. Ezt követően hazaindulás és az esti órákban Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.
Rövid leírás
Hajókázás a hegyekkel ölelt Wolfgangseen
Egyedi élmény a jégbarlang és sóbarlanglátogatás
Hellbrunn i kastély érdekes szökőkútjaival
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Autóbuszos utazás, reggelis ellátás, 3 éj a szállodában.

Az alapár nem tartalmazza:

Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza