Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Több mint Bécs

Ausztria, Bécs, , ,

- Rejtett kincsek és magyar emlékek - 3 órás hajózás a Dunán Kremstől Melkig - Mozart koncert a híres Arany terembenFt/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:4* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
1. NAP: SZEGED (DEBRECEN – PÉCS) – BUDAPEST – SCHÖNBRUNN – BÉCS (250 km)

Reggel indulás Bécsbe. A délelőtti órákban érkezünk a fővárosba. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Megtekintjük a császári család életének színhelyeit. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audioguide is segíti a termek még jobb megismerését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet egységes szép eklektikus paloták szegélyezik. A bécsi Operaház stílusában nagyon hasonlít a budapesti operához. Láthatjuk a Parlament és a városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük gyalogos sétánkat: Hősök tere, Kancellária, Minorita templom, Am Hof, Kohlmarkt, majd a 200 éves Demel cukrászda. Folytatjuk programunkat és kívülről megnézzük Széchenyi szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Meglátogatjuk a Kincstárat, ahol látható a császárok páratlan történelmi értékű gyűjteménye, amelynek legértékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koronája és Nagy Lajos keresztje is. Este szállásfoglalás Bécsben (3 éj).

2. NAP: BÉCS

Reggeli után először felkeressük a Hundertwasser házakat. A világhírű művész különleges épületei a Duna-part közelében találhatóak. Hundertwasser tervei szerint épült házak különleges formái, színei miatt tartanak komoly érdeklődésre. Továbbhaladva, a délelőtt további részében a Művészettörténeti Múzeum kiállítását tekintjük meg, a magyar emlékekre koncentrálva: Nagyszentmiklósi aranykincs, Munkácsy freskója. A múzeumlátogatás után a városnézés folytatása: Burgpark, Kapucinusok altemploma. Itt található a Habsburgok kriptája. Tovább haladunk a város szívében lévő Szt. István székesegyházhoz, mely építésében Mátyás királyuk is szerepet vállalt. A Kärtner Str-n sétálunk a Szt. Mihály templomhoz a Lipicai lovarda épületének érintésével. A nap során lesz szabadprogram, ekkor lehet gyönyörködni, esetleg vásárolni a belváros elegáns üzleteiben. Aki akarja, ekkor megkóstolhatja a jellegzetes bécsi kávét a melange-t vagy a Sacher tortát. ) Estére aki ezt választja, azoknak szervezünk egy különlegességet. Eljöhet velünk az Újévi koncert helyszínére a Muzikverein nagytermébe, az Aranyterembe egy koncertre. Fantasztikus érzés ezen a mesés koncerthelyszínen meghallgatni a Bécsi Mozart Filharmonikusok előadását. Erre a jegyeket előre meg kell rendelnünk és meg kell vásárolnunk. Ha valaki úgy dönt, hogy szeretne jönni a koncertre annak erről előre, írásban nyilatkoznia kell, és jeleznie kell, hogy milyen kategóriájú jegyet igényel. A megrendelt jegyeket visszamondani nem lehet.

3. NAP: WACHAU VIDÉKE – KREMS – HAJÓZÁS A DUNÁN – MELK – BÉCS (140 km)

Reggeli után a Duna mentén, páratlan műemlékek között utazunk Kremsbe. E bájos kisvárosban tartunk rövid sétát. Ezt követően – még Kremsben – hajóra szállunk. Hajóutunk kastélyok, várak, kisvárosok mentén halad. Ausztriában ez a Duna leghangulatosabb szakasza. Közel 3 és félórás hajóutunk Melkig tart. Itt szállunk partra és megtekintjük a mesés melki apátság múzeumszobáit, templomát, végül belső udvarát. Az apátság szobáit, főtemplomát néhány éve szépen felújították. Az apátság megtekintése után folytatjuk utunkat a Duna fölé magasodó, híres artstetteni kastélyhoz, mely korábban királyi rezidencia volt. Itt nyugszik a Szarajevóban tragikusan elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös is.

4. NAP: LORETTÓ – EISENSTADT – RUSZT – LÉKA – BUDAPEST (470 km)

Délelőtt a lorettói kegytemplomot nézzük meg, mely híres zarándokhely is. A templomot Nádasdy Ferenc megbízásából építették 1651-ben. A déli órákban érkezünk a tartomány fővárosába, Eisenstadtba, Kismartonba. Séta a központban, mely során le tudjuk fényképezni az Eszterházy kastélyt is. Délután, a szintén világörökségi látványosságok közé tartozó Fertő-tó közelében fekvő Rusztban, a gólyák városában, állunk meg rövid időre. Továbbhaladva Lékán a végvárat keressük fel. Burgenland talán legszebb várában múzeumot rendeztek be. Ezt tekintjük meg. A késő délutáni órákban hazaindulás. Kőszegnél határátlépés. Budapestre az est órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Szállás: **** szálloda

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)
Felszállási lehetőségek felár nélkül:
Budapest
Debrecen
Dunaújváros
Füzesabony
Gyöngyös
Kecskemét
Kiskunfélegyháza
Miskolc
Nyíregyháza
Parassapuszta
Pécs
Szeged
Szekszárd 
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

szállást megadott ellátással, autóbuszos utazást és az útlemondási biztosítást.

Az alapár nem tartalmazza:

baleset, betegség, poggyász biztosítást, fakultatív programokat, és a félpanziós ellátást (22.000 Ft/fő).
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Több mint Bécs