Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Punkva-barlang és Brno, Csehország, Morvai Karszt

Csehország, , ,

Kirándulás Morvaországban: Punkva-cseppkőbarlang, Macocha-szakadék, és a Brno-i katedrális.Ft/fő-től
Utazás típusa:őszi utak
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:nincs szállás nincs szállás
Alapellátás:önellátás
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
RIT
Program
Indulás október 20.-án az éjszakai / kora hajnali órákban. Felszállási helyek: Baja, Szekszárd, Tolna, Paks, Dunaújváros.
Reggel Csehország második legnagyobb városába, Morvaország központjába, Brno-ba érkezünk. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük az óvárost és a katedrálist. A nagyvárosi forgatagban rövid szabadprogramra is lesz idő, lehet egyénileg is sétálni, nézelődni, vásárolni. A déli órákban továbbutazunk a Morva-karszt vidékére, melynek legnagyobb látványossága a Macocha-szakadék és a Punkva-barlangrendszer. A bejárathoz „Dotto” kisvonattal megyünk le. A barlangban gyalogosan és elektromos hajtású csónakokkal vegyesen haladunk végig. A túra után felmegyünk egy kötélpályás kabinos felvonóval a hegyre, ahol a Machocha-szakadék kilátóplatformjáról nézzük meg a mélységet, lélegzetelállító élményben lesz részünk! Miután kigyönyörködtük magunkat a Morva-karszt természetvédelmi területen, autóbuszunkkal hazafelé vesszük az irányt.
Hazaindulás 18. óra magasságában, érkezés a felszállási helyekre az éjszakai órákban.
Nincs szállás
Belépődíjak:
Dotto kisvonat+kabinos felvonó (oda-visszaút): 160.-Czk/fő (kb. 2080.-ft), diákoknak 26. éves korig és gyerekeknek 3-15 éves korig: 100.-Czk/fő (kb. 1300.-ft).
Punkva-barlang: 180.-Czk/fő (kb. 2340.-ft), 65.év felettieknek és diákoknak 26. éves korig: 160.-Czk/fő (kb. 2080.-ft), gyerekjegy 3-15. éves korig: 100.-Czk/fő (kb. 1300.-ft).
Brno-i Szent Péter katedrális ingyenesen látogatható, de a toronyba és a kriptába belépőjegyet kell fizetni: felnőtt: 40.-Czk/fő (kb. 520.-ft), diák, gyerek: 30.-Czk/fő (kb. 390.-ft).

Morvaország legizgalmasabb cseppkőbarlangja és egy gigantikus szakadék!
A Brnotól közvetlenül északra fekvő, erdővel borított dimbes-dombos, barlangokkal teli vidék, Morvaország első számú természeti látványossága, a Morva-karszt (Moravsky Kras). A tájvédelmi körzetté nyilvánított karsztvidék több száz barlangot rejt, melyekből öt látogatható, közülük messze a legérdekesebb és legnépszerűbb, a cseppkövekkel gazdagon borított Punkva barlangrendszer (Punkevní jeskynӗ), melynek egy részét a megnyíló föld felszínéről is láthatunk, a 138 m mély Macocha-szakadék felejthetetlen élményt nyújt a látogatóknak.

Punkva-barlang:
A Punkva-barlang bejárata a völgyből nyílik, a vezetett túra két részből áll, az első, ún. száraz szektor 810 m hosszú, a másodikat, egy 440 m hosszú szakaszt egy földalatti patakon, elektromos hajtású csónakokban tesszük meg. Az első nagyobb terem, a már 1909-ben felfedezett elülső kamra, ahol a terem őre egy 4 m hosszú függő cseppkő. A következő nagyobb állomás a Tükör-tó, a hangulatos megvilágítású földalatti tavacskában tökéletesen tükröződik a cseppkövekkel borított mennyezet. A nevezetes cseppkőalakzatok, a hegyi kastély, az esernyő, a síró özvegy és két bagoly. Ezután a földrengések által kialakított Reichenbach terembe jutunk, ahol az Ülő Nyúl, a Teve és a Rokokó baba cseppkőformációja kápráztat el. Leereszkedünk a Csendes, vagy Hátsó-terembe, elmegyünk a Török Temető bizarr cseppkövei, majd a Snezkáról (Csehország legmagasabb hegye) elnevezett formáció mellett, és az egyik legnépszerűbb alakzat tűnik fel, az Örök Szerelmesek párja. A Tű, a Törpe és a Váza fantázianevű cseppkövek is itt vannak ebben a teremben. Alagutakon keresztül érjük el az Angyal és a Függöny néven elhíresült cseppköveket, majd lassan elérjük túránk legmélyebb pontját, mely egyben a leglebilincselőbb látvány, kijutunk a szabad levegőre, felettünk a kék ég. A Macocha-szakadék aljáról nézhetünk fel közel 140 méter mélységből, az óriási lyuk alján egy 49 m mély tó kékes-zöldes színe gyönyörködteti a szemet. A szakadék aljától, visszatérve a barlangba elektromos hajtású csónakokba ülünk és megkezdődik a nesztelen suhanás a tiszta vizű földalatti patakon. Az alattunk lévő víz mélysége változó, az 1 métertől a 40 méterig terjed. A vízzel teli termekben áthaladunk a négy Tündérmese nevű tavacskákon, a Sárkány Galérián, majd kiszállva a csónakokból, teszünk egy kis szárazföldi kitérőt, a barlang egyik leglátványosabb részébe, a Masaryk-terembe. Legjelentősebb cseppkőalakzatai, a lenyűgöző Bambusz Erdő, a Színes Vízesés, Husz János oszlopa és egy hegyi várkastély.

Macocha-szakadék:
A közel 140 m mély szakadék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre, nevének eredete egy népszerű legendából származik, miszerint a közeli Vilémovice faluban élő fiút mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére, egy ágon fennakadt, és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkürtölte a gyalázatos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven „macecha”) a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. Az örökké félhomályban lévő szakadék mohalepte falai meredeken szakadnak le a mélybe, a barlangtúrán résztvevők alulról is megcsodálhatják a szakadék vadságát. A szakadék felső részén két kilátó platformot is építettek a mélység csodálására.

Brno:
Brno ( németül: Brünn; magyarul: Berén, Börön vagy Börénvásár) mind népességét, mind területét tekintve Csehország második legjelentősebb városa, Morvaország legnagyobb városa, a történelmi Morva Őrgrófság fővárosa. Brno a Dél-morvaországi kerület központja, melyen belül önálló járást alkot, a Brno városi járást. A város a Svitava és a Svratka összefolyásánál fekszik, lakossága nagyjából 400 000 fő. Agglomerációjának lakosságát általában 800 000 főre teszik. A legtöbb látogatót a Špilberk vár, valamint a Szent Péter és Pál-katedrális vonza a városba. Mind a két építmény a Petrov-hegyen, az óváros területén, a város szívében helyezkedik el. Ezek a város legnevezetesebb építményei és gyakran a település szimbólumaiként emlegetik.
A Szent Péter és Pál-katedrális (csehül Katedrála svatého Petra a Pavla) Brnóban található a történelmi belváros délnyugati szélén lévő Petrov-dombon. A templom Morvaország egyik legfontosabb építészeti műemléke. Képe megtalálható a cseh tízkoronás érmén. 1777 óta a brünni püspök székhelye. A 19. század végén az akkor divatos neogótikus irányzatot követve újabb rekonstrukción esett át. Az addigi barokk főoltárt akkor cserélték le a ma is látható, 11 m magas neogótikus faoltárral. Ezt Josef Leimer bécsi szobrász készítette 1891-ben és Krisztus megfeszítését ábrázolja, alsó részén a tizenkét apostollal. Egy legenda szerint a svéd Lennart Torstenson csapatai hónapokig ostromolták a várost és végül egy végső rohamot intézett a falak ellen, megfogadva, hogy ha délig nem járnak sikerrel, akkor elvonul. Az összeomlás szélére kerülő védők 11 órakor megkongatták a katedrális harangjait és a támadók visszavonultak. Azóta mindig 11 órakor harangoznak a templomban.

Egyéb info:
Az utasbiztosítás jelentkezéskor fizetendő! Az utazás min. 45 fő esetén valósul meg! Az ár- és programváltoztatás jogát fenntartjuk! Ülésrend az autóbuszon: jelentkezési sorrend alapján, fix ülőhely felára 1.000 Ft / fő.. Az útlemondási biztosítást az ár nem tartalmaz, igény esetén jelentkezéskor utasbiztosítással együtt köthető meg, amelynek díja utasbiztosítással: 4%. A belépőjegy, és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek.
Utazás feltétele: érvényes SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY vagy ÚTLEVÉL!
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Utazás teljes felszereltségű autóbusszal, idegenvezetés.

Az alapár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás, belépőjegyek.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Punkva-barlang és Brno, Csehország, Morvai Karszt