Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Előfoglalási kedvezmény: 90 nappal indulás előtt 20 000 Ft/fő, 60 nappal indulás előtti 10 000 Ft/fő kedvezményt biztosítunk a részvételi díj árából. Élvezze az ősz első hónapját felhőtlen napsütésben a Földközi tenger legszebb városaiban és a Tirrén-tenger habjain! Az MSC Divina fedélzetén egy pillanatig nem fog unatkozni, a kikötőkb...


319.000
Ft/fő-től
Utazás típusa:hajóút
Kiutazás:hajóval
Szállás:kabin hajó
Alapellátás:teljes panzió
Turnusok: 8 nap / 7 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
CHM
1. nap - Vár az MSC Divina!

A csoport az első nap délelőtt repülővel érkezik Milánóba, ahonnan transzferjárattal utaznak Genovába. A kikötőbe érkezés után bejelentkezés a hajóra, majd a kabinok elfoglalása következik. Az ebédet már a lenyűgöző tengerjáró fedélzetén fogyaszthatja el, miközben az MSC Divina felhúzza a horgonyát és kifut az égszínkék Tirrén-tenger habjaira...

2. nap - Az ókori Róma romjai és az olasz „életérzés”

Ebédelt már egy jó olasz étteremben a Colosseum árnyékában? Ha igen, akkor tudja, hogy az utolérhetetlen ízek és a szemet gyönyörködtető látvány együtt egy páratlan élményt kínálnak. Ha pedig nem volt alkalma: akkor itt a lehetőség ezt átélni! A második napon egy fakultatív* program (kb. 9 óra) keretében lehetősége nyílik felfedezni Róma mindkét arcát: az ókori birodalom fővárosát és napjaink élettől pezsgő, modern és nyugati fővárosát.

A látogatás egy másfél órás buszkirándulással indul, az első megálló a Colosseum, vagy ahogy egykor a rómaiak hívták: az Amphiteatrum Flavium. A monumentális épület nem véletlenül lett Róma egyik jelképe: falai között akár 50.000 ember is elfért, akik a gladiátorok kegyetlen és véres csatáit nézhették. Ma már szerencsére sokkal barátságosabb arcát mutatja a monumentális stadion, de ha szeretné, megnézheti: honnan indultak utolsó útjukra a halálraítéltek a nép szórakoztatására...

Az út a Piazza Navonán folytatódik, következő állomás a Pantheon. Ez az az ősi templom, ahol a korabeli Róma minden istenét együttesen tisztelték. Az épület számos tűzvész és átépítés után a Kr.u 2. évszázadban nyerte el végleges formáját. A megéhezett kirándulócsapat ezután egy tipikus olasz éttermet keres fel, ahol a történelmi sétát követően egy igazi olaszos ebéd vár. Délután a Szent Péter tér az úticél, a képeslapokról ismert, egyesi hangulatú környék felfedezésére szabad program keretében nyílik lehetőség

3. nap - Olasz ízek Szicíliában

Szicília „fővárosa” kihagyhatatlan látványt nyújt! A sziget festői szépségű északnyugati részén fekszik Palermo, a Tirrén-tenger egy öblében. A városban sétálva mindenkit elbűvöl a templomok kupoláinak magával ragadó látványa, és ha nem vigyáz, az utcák illata pillanatok alatt becsábíthatja az egyik fantasztikus atmoszférájú street food étterembe, melyek a világ minden pontjáról csábítják az autentikus olasz ízek kedvelőit...

Fedezze fel Szicíliát egy fakultatív* kiránduláson! Palermot egy autóbuszos túrán ismerheti meg, ami a város legfontosabb nevezetességei előtt hala el. A városi katedrálisnál a csoport megáll - az évszázados épület falai között normann királyok és a magyar történelemből is jól ismert II. Frigyes német-római császár alussza örök álmát... A rendhagyó épület az arab és normann építészet stílusjegyeit is magán hordozza - kihagyhatatlan látnivaló!

A közeli Casa Professa-t Európa legszebb barokk stílusban épült templomai közt emlegetik, majd Palermo felfedezését a Mercato di San Lorenzo piacon fejezi be a csoport, ahol rövid szabadidős program keretében vásárlási lehetőség is nyílik.

Monreale-ba szintén busszal utazhat tovább, ahol az érett középkor egyik remekét, a 12. századból fennmaradt katedrálist keresheti fel. Az épület annak kerengőjével együtt a Világörökségek listáján is szerepel. Az itt található, fantasztikus aranyozott mozaikok pedig az Ó- és Újszövetség történeteit kelti életre lenyűgöző pompával. A kikötőbe való visszaindulás előtt rövid szabadidős programon fedezheti fel a környéket és vásárolhat a környező árusoknál.

Fontos információ! A Monreale-i katedrális csak lépcsőn át közelíthető meg. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott!

4. nap - Szardínia fővárosában

Szicília után mi más lehetne a következő megálló, mint Szardínia. A szigeten fakultatív* kiránduláson vehet részt, melynek első megállója az utazás egyik igazi gyöngyszeme: az Urpinu hegyről fantasztikus látvány nyílik Cagliari óvárosára és a szigetet körül ölelő tengerre... A látvánnyal lehetetlen betelni!

A busz olyan nevezetességek mellett kanyarog a sziget „fővárosának” hangulatos utcáin, mint a Bonariai Miasszonyunk-szentély, vagy a 8 kilométer hossz partszakasz: a Poetto Beach. A program Szardínia szigetének fővárosában, annak is az óvárosi részén folytatódik egy vezetett sétával. A Szent Krisztina kaputól induló út igazi időutazás a középkorba: a 13.-14. század fordulóján épült katedrális után a helyben bányászott, hófehér mészkőből épült Elefánt-torony megtekintésére van lehetőség (csak kívülről). A 700 évnél is idősebb bástya egy hangulatos kis márvány elefánt szoborról kapta a nevét, amely a torony oldalát díszíti. A kirándulás szabad programmal és vásárlási lehetőséggel zárul.

Fontos információ: a kirándulás során több alkalommal is egyenetlen talajon kell sétálni, ezért az nem ajánlott kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink számára.

5. nap - Csillagfényes séta

Ismerje meg Európa gyöngyszemét, Mallorcát egy fakultatív* program keretében (kb. 3 óra)! A legnagyobb spanyol sziget gazdag kulturális örökségét egy hangulatos, koraesti városnézésen fedezheti fel. Az út egy rövid sétával indul a Santa Maria Katedrálishoz. A 13. századi gótikus mestermű pazar látványt nyújt a lemenő nap sugaraiban...

De az út további szakaszai is festői szépségűek: az óvárosi negyedben egy 17. századi épület vén kapui mögött a csodálatos Abaco Bar-ban pihenhetnek meg a fáradt utazók, akiket egy koktéllal várnak a hangulatos étterem barátságos felszólálói. A kirándulás szabad programmal zárul.

6. nap - Csónakázás a földalatti folyón

Egy spanyol város, ami mindig új arcát mutatja az utazóknak: a gótikus városkaputól a monumentális katedrálisokon és a hipermodern épületeken át a lenyűgöző szépségű természeti környezetig... Valenciát egy fakultatív* program keretében (kb. 4,5 óra) is megismerheti! A kirándulás a város szomszédságában fekvő, elbűvölő Sierra de Espadán Natúrparkban indul. Itt egyedülálló élményben lehet része: a világ egyik leghosszabb hajózható földalatti folyóját a kirándulók kis csónakokba ülve fedezik föl.

A barlangi folyam után kezdődik a buszos városnéző körút. A megállók érintik a gótikus Torres de Serranos tornyokat: a masszív bástyák után a város talán három legismertebb épülete által övezett Plaza de la Virgen tér következik. A varázslatos szépségű katedrálisok és bazilikák után a központi piactéren zárul a város felfedezése, ahol rövid szabadprogram és vásárlási lehetőség várja.

7. nap - Egy felejthetetlen francia kisváros felfedezése

Olasz- és Spanyolország után az utazás utolsó teljes napja a híres francia kikötővárosban indul. Marseille-ból indulva egy fakultatív (kb. 4 órás) programon fedezheti fel a francia tájak lenyűgöző látványát. A buszos kirándulás a bájos Aix-en-Proivence városába vezet, ami utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából...

A 12. században épült St. Saviour katedrális és híres kertje feledhetetlen látnivalókat kínál: már az épület gazdagon díszített gótikus stílusú kapuja is fotóért kiált... Ezt követően a település történelmi városközpontjában tett 1,5 órás séta a legfontosabb nevezetességet érinti, köztük a híres Mazarin negyedet is, melyet az 1600-as években alapított a történelemkönyvek lapjairól jól ismert Mazarin bíboros testvére. A látogatás szabadidős programmal, vásárlási lehetőséggel zárul.

8. nap - Genova

Az MSC Divina a kora reggeli órákban érkezik vissza Genovába. A kikötés és kicsekkolást követően még órák vannak a repülőgép indulásáig - ezt az időt a fantasztikus Genova és a világtörténelem talán valaha volt legnagyobb utazójának a megismerésére használhatja ki!

A buszos városnézés a település történelmi városrészein halad keresztül: érinti Castellettot, Boccadasset, Carignanot is. A Piazza della Vittoria mellett elhaladva a város főutcáján át visz az út a nagy felfedező, Kolombusz Kristóf szülőházához. A környéket alaposan lesz lehetősége megismerni: a Piazza de Ferrari nyüzsgő életét, vagy a közeli Palazzo de Ducale-t, vagyis a Dózsepalota történelmi épületét, amely évszázadokon át volt a város életét irányító dózsék lakóhelye. A repülőtérre indulás előtt a San Lorenzo katedrális az utolsó látnivaló, amelyet egyedülálló fekete-fehér csíkos homlokzata tett világszerte ismertté.
MSC Divina:
Isten hozta a fenséges MSC Divina fedélzetén! A Fantasia-osztályú utasszállító 2018. májusa áll az utazók szolgálatában. A 333 méter hosszú hajón minden az Ön kényelmét szolgálja: kezdve a luxuslakosztályoktól (1739 lakosztályból válogathat!), az elegáns -és az alapoktól újratervezett belső kialakításon át a lenyűgöző szolgáltatásokig mindent úgy állítottak össze, hogy minden egyes perc élmény legyen, amit a tengeren tölt el.

Fedezze fel a hajózás valódi aranykorát: elegancia és ragyogás várja mindenhol - ez nem is csoda, hiszen a hajót névadója, Hollywood egyik legfényesebb csillaga, Sophia Loren ihlette. (A 16. szinten található különleges lakosztály tervezésében a színésznő személyesen is részt vett…) A fedélzeten minden a stílusról és legmagasabb igényeket is kielégítő luxusról szól. Csodálja meg a Swarovski kristályokkal kirakott lépcsőt, vagy mártózzon meg az „Infinity” medencében, ahol az uszoda víztükre szinte egybeolvad a hajót körülölelő végtelen tengerrel.

Kóstoljon autentikus olasz ízeket, vagy fedezze fel a tucatnyi étterem, bár és kávézó kínálatát és egyedi hangulatát. Tegye próbára szerencséjét a Casino Venezianoban - a tengeren állítólag a szerencse is gyakrabban ránk mosolyog, földi halandókra…

A Broadway-méretű Pantheon Színház a kulturális élvezeteket kereső utazók kedvence lesz, ha pedig gondtalan és önfeledt szórakozást keres, akkor keresse fel a számtalan professzionális masszázs- és wellness szolgáltatás egyikét az MSC Aurea Spa területén, vagy élvezze a napsütést a napozóteraszok egyikén.

A Földközi tenger hullámait szelő MSC Divina a világ talán legszebb tájaira viszi el Önt, stílusosan, elegánsan, hogy valóban egy életre szóló élménnyel gazdagabban térhessen haza!


Kabintípusok leírása:
Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

Fantastica: a Bella kategória valamennyi szolgáltatása, ezen felül 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.
Beutazási szabályok:
magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Időtartam
:
utazással együtt 8 nap / 7 éj 

Hajó útvonala:
Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Cagliari (Italy), Palma de Mallorca (Spain), Valencia (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy) 

Tervezett menetrend:
szeptember 15. Budapest 06:00 München 07:15
szeptember 15. München 08:30 Milánó 09:35
szeptember 22. Genova 19:00 Frankfurt 20:30
szeptember 22. Frankfurt 21:35 Budapest 23:05 

Repülőjárat:
Budapest - Milánó és Genova - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, Milánó - Genova szakaszon különbusz járattal 

Elhelyezés:
7 éj szállás az MSC Divina fedélzetén a választott kabintípusban Ellátás:
teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással ** Minimum létszám:
20 fő (fakultatív programok esetén 15 fő) Idegenvezető:
kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Választható opciók*:
fakultatív programok*, választható italcsomagok*.
Korlátozott italfogyasztás**:
víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


Fakultatív programok:
Civitavecchia*: 46 000 Ft/fő
Palermó*: 18 000 Ft/fő
Cagliari*: 17 000 Ft/fő
Palma de Mallorca*: 22 000 Ft/fő
Valencia*: 19 000 Ft/fő
Marseille - Aix-en-Proivence*: 22 000 Ft/fő 

 
Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz): 10 000 Ft/csomag
Kávé csomag* (15 db kávéital): 10 000 Ft/csomag
Mealtime restaurant italcsomag: 42 000 Ft/fő
All inclusive italcsomag***: 67 000 Ft/fő
All inclusive deluxe italcsomag****: 128 000 Ft/fő

Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

repülőjegyet Budapest - Milánó // Genova - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, transzfereket a repülőtér és a kikötő között, utazást az MSC Divina hajóval a választott kabinkategóriában, ajándék városnézést Palermóban és Cagliariban, félnapos városnézést Genovában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással**, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Az alapár nem tartalmazza:

kikötői illetékek, kötelező szervízdíj, illetve a személyre szabott szolgáltatások díjai.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
MEDITERRÁN HANGULAT