Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

A csodálatos Örményország és Grúzia

Grúzia, , ,

A Kaukázus ékköve, Jereván Ókeresztény templomok és kolostorok Sztálin szülővárosa – Gori Ismerkedés az örmény és grúz gasztronómiávaL


394.000
Ft/fő-től
Utazás típusa:2018 Tavasz
Kiutazás:repülővel
Szállás:3*/4* szálloda
Alapellátás:félpanzió
Turnusok: 11 nap / 10 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
1. NAP: BUDAPEST – JEREVÁN
Repülés átszállással Jerevánba. Érkezés éjfél körül, ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat (2 éj). A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: JEREVÁN – MATENADARAN – CASCADE – ARARAT
Reggeli után a napot Jerevánnak szenteljük. A kirándulást a főváros szívével, a Köztársaság térrel kezdjük. Itt található a Történelmi Múzeum, illetve az esti zenés játékairól híres Hraparak szökőkút is. Ellátogatunk a világ egyik leggazdagabb ókori kéziratgyűjteményébe, a Matenadaranba. A tárlat megtekintése után a Cascade parkja felé vesszük az irányt, melynek szépségét gyönyörű virágoskertek, modern művészeti alkotások emelik. A tetejéről pedig a városra nyílik csodás panoráma. A nap további látványosságai: Operaház, Parlament, Szent Gergely katedrális, Tsitsernakaberd emlékpark. Befejezésül az Ararát Konyakgyárat keressük fel ahol azontúl, hogy bemutatják nekünk az ital készítésének fázisait, egy kellemes kóstolón is részt veszünk. Vacsora egy tradicionális étteremben.

3. NAP: KHOR VIRAP – NORAVANK – KARAHUNJ
Reggeli után az ország déli része felé utazunk. Első állomásunk egy jelentős keresztény helyszín, a Khor Virap. Jelentése: „mély lyuk”. A kolostor a nevét 6 méter mély börtönéről kapta, ahová az akkori uralkodó Szent Gergelyt záratta be. Következő állomásunk a XIII. századi Noravank, mely egy főtemplomból és egy sírtemplomból áll. A templomokat körülvevő szokatlanul vöröses színezetű sziklák különleges látványt nyújtanak. Mai utolsó látnivalónk a Sziszián városa mellett található Karahunj, az „örmény Stonehenge”, ami a világ feltételezett legősibb csillagvizsgálója. Éjszakára Gorisban szállunk meg.

4. NAP: TATEV ÉS SZÁRNYAI – JERMUK – ARENI
Reggeli után első állomásunk a Tatev kolostor lesz. Megközelítéséhez igénybe vesszük a „szárnyait” is, mely a Guinness rekordok könyve szerint a világ leghosszabb drótkötélpályás felvonója. A lélegzetelállító panorámán és a kolostor meghitt szépségén kívül a hely története is figyelemre méltó. A XIV. – XV. században a teológiai vonatkozáson túl az épület oktatási központként is működött. Délután visszaindulunk Jereván felé. Útközben megtekintjük Jermuk gyógyvizű forrását, illetve Areni borászatát. Kuriózumnak számítanak a citromból, barackból, gránátalmából készült borkülönlegességek. Az éjszakát Jerevánban töltjük (2 éj).

5. NAP: GARNI – GEGHARD – ECHMIADZIN
Reggeli után a napunkat az ország egyetlen máig fennmaradt hellenisztikus templomával, a Garnival kezdjük. Innen nem messze, 1700 méter magasságban épült a Geghard sziklatemplom. A beáramló természetes fények lenyűgöző hangulatán túl a hely varázsát emeli a templom belsejében csörgedező kis patak. A sziklatemplom 2000-ben felkerült az UNESCO világörökségek listájára. Ezt követően lehetőségünk lesz megtekinteni, hogyan készül a tradicionális örmény kenyér, a lavash, illetve kedvünk szerint részt vehetünk az elkészítésében. Délután ellátogatunk Echmiadzinba. Itt található a világ egyik legrégebbi keresztény temploma, mely UNESCO Világörökségi helyszín, csak úgy mint a nap utolsó látványossága, a Zvartnots katedrális maradványai. A gyönyörű állapotban fennmaradt oszlopokon, épületrészeken túl a hely különlegessége, hogy vélhetően egy olyan épület romjaira épült rá, melynek maradványai még urartui időkből származnak.

6. NAP: SZEVÁN-TÓ – HAGHPAT – TBILISZI
Reggeli után kelet felé utazunk. Itt sokkal zöldebb, Svájcra emlékeztető természeti környezet fogadja a látogatókat. Nem véletlen, hogy ezt az országrészt „örmény Svájc”-ként is emlegetik. A Szeván-tó felé vesszük az irányt. A Balatonnál valamivel nagyobb tó területén az 1900 méteres tengerszintfeletti magasság miatt a nyári „strandszezon” mindössze néhány hétre korlátozódik. Az ország számunkra utolsó látványossága a X-XIII. század között épült Haghpat kolostor, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Majd Grúzia felé vesszük az irányt. Tbiliszibe érkezve fakultatív séta a belvárosban. Este a szálláshely elfoglalása és vacsora. (3 éj).

7. NAP: TBILISZI
Ezen a napon a grúz fővárossal, Tbiliszivel ismerkedünk. A III. századból való Narikala erőd, a Jumah mecset, ókeresztény templomok, és a futurisztikus küllemű Béke híd a város építészeti, kulturális és vallási sokszínűségéről tesznek tanúbizonyságot. Megtekintjük a Kura folyó partján, a szikla tetejére épített gyönyörű keresztkupolás Metekhi templomot. Innen nem messze, az Európa parkból indul a felvonó, ami a folyó felett átrepülve az erődhöz juttat fel minket. Itt megcsodálhatjuk a Grúzia anyja emlékművet, illetve a város panorámáját. A Szentháromság katedrális a város látképének szintén ikonikus része. Tbiliszi másik központi része a Rusztaveli Avenue, ami tulajdonképpen a város „Andrássy útja”.

8. NAP: ANANURI – KAZBEGI – GERGETI
A mai napon mindenki eldöntheti, hogy tart egy pihenőnapot a városban, vagy eljön velünk felderíteni az ország északi részét. Reggel először Ananuriba indulunk, ahol az Aragvi folyó mentén épült 17. századi kastélykomplexumot tekintjük meg. Utunkat a Kaukázus egyik gyöngyszeme, a Gergeti Szentháromságtemplom felé a történelmi grúz hadiúton haladva folytatjuk. A 2170 méter magasan épült templom meghitt hangulatát az ámulatba ejtő természeti szépségek, az elképesztő magaslatok emelik. Fakultatív egész napos kirándulás: 25.000,- Ft.

9. NAP: MTSKHETA – GORI – KUTAISZI
Reggeli után elhagyjuk Tbiliszit és Mtskheta – Grúzia ősi városa –, felé vesszük az irányt. A közel háromezer éves város 1994 óta az UNESCO Világörökség része. Utunkat Sztálin szülővárosa, Gori felé folytatjuk. Itt a Sztálin múzeumban lehetőségünk lesz megtekinteni Sztálin szülőházát. A múzeum másik érdekessége a híres páncélvagon, amivel Sztálin utazott többek között Teheránba, Jaltába és Potsdamba. Gori másik látványossága a sziklás dombon található erőd, amin bár a történelem nyomát hagyta, mégis büszkén magasodik a város fölé. Az éjszakát Kutaisziben töltjük.

10. NAP: KUTAISI – BUDAPEST
Várhatóan hajnalban indulás a repülőtérre, majd utazás közvetlen járattal Budapestre. Érkezés a reggeli órákban.
Utazás: Repülővel + Légkondicionált autóbusszal
Szállás: ***/**** szálloda
Ellátás: Félpanzió
Fakultatív kirándulás (Ft) - Kazbegi kirándulás: 25.000 Ft. 
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Az alapár nem tartalmazza:

Helyi borravalókat, fakultatív kirándulás (Ft) - Kazbegi kirándulás: 25.000 Ft,
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A csodálatos Örményország és Grúzia