Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Fenséges, régi templomaival, gyönyörű havas hegyeivel és zöld völgyeivel, lankás bortermő vidékeivel Grúzia az egyik legszebb ország, ahová ellátogathatunk.Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:repülővel
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
BUD
1. nap: Budapest, Kutaiszi
A késő esti órákban kezdjük meg utazásunk Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe.
2. nap: Kutaiszi, Mcheta, Tbiliszi
A hajnali órákban érkezünk Kutaiszibe, ahol már vár ránk a buszunk, mellyel Grúzia fővárosába indulunk. Útközben egy rövid látogatást teszünk az ország egykori fővárosába, Mchetába. A legősibb grúz város arról nevezetes, hogy 317-ben itt vették fel a keresztény vallást. A Svetitskoheli-székesegyház pedig a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete, mely 1994-ben az Unesco világörökség listájára is felkerült. A város fölötti hegyen pedig Dzsvari-kolostora tekint le a két folyó találkozásánál elterülő településre. A szintén Unesco világörökségi védelmet élvező templom 545 körül épült és ma is fontos zarándokhely. Mcheta után a délutáni órákban érkezünk meg Tbiliszibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk.
3. nap: Tbiliszi
Reggeli után Grúzia fővárosával ismerkedünk. Az Óváros nevezetességeit tekintjük meg: az 1200-as évek végén emelt Metekhi templomot, a Narikala erődöt, a Ferde óratornyot, a 6. században épült Anchiskhati bazilikát, a Függetlenség teret és a Mtkvari folyó másik partján lévő grandiózus, 2004-ben épített Szentháromság katedrálist, hogy csak a legfontosabbakat említsük.
4. nap: Tbiliszi, Kazbegi, Tbiliszi
A mai nap a Grúzia harmadik legmagasabb hegye alatt található kisvárosba Stepantsmindába (Kazbegi) kirándulunk. A régi grúz hadiúton közelítjük meg, útközben több magas hágón is keresztülhaladunk és megtekintjük a fenséges Ananuri-erődöt. Érkezés Kazbegibe a délelőtti órákban, innen indulunk a 2170 méter magasan, a Kaukázus hegyei között fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, mely Grúzia egyik jelképe. A háttérben a Kazbek 5034 méteres csúcsa magasodik, mely festői hátteret ad a kis dombon álló templomnak. A templomhoz kb. fél óra feljutni, melyet helyi terepjárókkal teszünk meg. Érkezés Tbiliszibe az esti órákban.
5. nap: Tbiliszi, Upliszcihe, Gori, Kutaiszi
A délelőtt indulunk vissza Kutaiszibe. Útközben a Gori melletti Upliszcihe hegyoldalba vájt őskori barlanglakásait tekintjük meg, majd egy rövid látogatást teszünk Sztálin szülővárosába, Goriba, ahol megtekintjük a Sztálin múzeumot. A késő délutáni órákban érkezünk Kutatiszibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk a város központi részén.
6. nap: Kutaiszi, Bagrati katedrális, Motsameta, Gelati
Reggeli után Kutaiszi leghíresebb látványosságát, a Bagrati katedrálist tekintjük meg. Az Unesco világörökségi listáján szereplő templom fontos szerepet játszott a grúz ortodox egyház és Grúzia életében is. Innen az Unesco világörökség listáján is szereplő Gelati kolostorhoz megyünk, melyet a 12. században kezdtek építeni és a középkorban Grúzia legfontosabb oktatási intézményének adott helyet és az ország kulturális központja volt. Majd a Motsameta kolostort tekintjük meg, melyet szinte teljes egészében egy folyó vesz körül. A festői környezetben lévő kolostor csendesebb és kevésbé látogatott, mint Gelati. Érkezés Kutaiszibe a délutáni órákban, ahol lehetőségünk nyílik a városi piacot felfedezni.
7. nap: Pihenőnap (Fekete-tenger, Batumi)
Utazás a Fekete-tenger partjára,a festői fekvésű Batumi városába. Elsőként a város mellett fekvő ókori római erődöt, a Gonio erődöt tekintjük meg, majd a híres Batumi tengerparti sétányon folytatjuk utunk. A kb. 8 km-es promenádon a pihenésé a szerep. Lehetőségünk nyílik sétálni a parton, a belvárosi részeken bolyongani, a bátrabbak fürödhetnek a Fekete-tengerben, beülhetünk a számos tengerparti étterem egyikébe ebédelni vagy felvonóval felmehetünk a város fölé magasodó hegyre, hogy onnan csodáljuk meg a város bámulatos fekvését. Érkezés Kutaiszibe az esti órákban.
8. nap: Kutaiszi-Okatse-kanyon-Kutaiszi
A mai napon a kulturális látnivalók után a természeti látnivalóké a főszerep. Reggeli után a Kutaiszitől 40 km-re északra lévő meseszép Okatse-kanyonba indulunk, ahol a kanyon fölé épített függőhídrendszerről csodáljuk meg az alattunk elterülő gyönyörű völgyet. Innen a híres Prométheusz-barlangba megyünk. A gyönyörű cseppkőbarlang hatalmas és bámulatos cseppköveivel és varázslatos, álomszerű kivilágításával Grúzia egyik leglátogatottabb barlangja. Érkezés Kutaiszibe a késő délutáni órákban, ahol még meglátogathatjuk a helyi piacot vagy beülhetünk estére egy hangulatos helyi kisvendéglőbe.
9. nap: Kutaiszi-Budapest
Hazautazás Budapestre hajnali indulással.

Szállás: 3 éjszakát töltünk Tbilisziben, 4 éjszakát Kutaisziben. A körút során helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk.
Ellátás: reggeli.
Utazás: menedtrendszerinti járattal Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon.


Általános információ: utazás Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal. 
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 7 éjszakára, a reggelis ellátást, a transzfereket, valamint a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza:

a repülőtéri illetéket kb. 34 900 Ft/fő, a feladandó poggyász árát kb. 19.900 Ft/fő, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, a sztornóbiztosítás (teljes összeg 1%-a) és a foglalási díj 500 Ft/fő. Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: kötelező borravaló: 30 Eur/fő, belépőjegyek: kb. 50 Eur/fő.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Kalandutazás Grúziában