Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Szlovénia csodái és a Plitvicei-tavak

Horvátország, Szlovákia, , ,

Csodás Bled és a Plitvicei tavak.Ft/fő-től
Utazás típusa:2018 Tavasz
Kiutazás:autóbusszal
Szállás: szálloda
Alapellátás:félpanzió
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – PTUJ – MARIBOR (520 km)
Reggeli indulás. Szlovéniába érve Ptujt, az ókor egyik fon­tos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvá­rosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Továbbutazunk és útközben Szlovénia tájait csodálhatjuk. Délután érkezünk Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Megtekintjük a Dráva-partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétáló utcát. Estére érkezünk szállodánkhoz, vacsora (2 éj).

2. NAP: BOHINJ – BLED – LJUBLJANA (160 km)
Délelőtt kirándulás a Triglavi Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji-tóhoz és a Bledi-tóhoz. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, mere­dek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. Ezután rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb, hófödte csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost és a tópar­ton található szép parkot. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. Délután az ország fővárosát keressük fel. Városnézés Ljubljanában. Sétálunk az óvárosban. Átmegyünk a hangulatos, Hármas hídon, mely a város szíve. Itt összpontosul a turisták tömege és a mindig vidám szlovén fiatalok is itt adnak találkozót egymásnak. Bemegyünk a dómba és a Ferences temp­lomba. Ezt követően szabadprogram. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana. Este érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: POSTOJNA – ADRIAI-TENGER (OPATIJA) (350 km)
Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot kis­vonattal és gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. (Pulóver javasolt.) A hűvös barlang­ból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában a híres monarchiai üdülőhelyen séta, nézelődés. Április végén itt már virágoznak a növények, fák, virágok. Késő délután továbbuta­zunk, szállás a Plitvicei-tavak közelében.

4. NAP: PLITVICEI TAVAK – MAGYARORSZÁG (500 km)
Délelőtt a Plitvicei-tavakat keressük fel. Terveink szerint 4 órán keresztül gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. Összesen 16 tó és 92 vízesés található itt. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a vidéket. A kora délutáni órákban hazaindulás. Letenyénél határ­átlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk
Plitvice: türkizkék tavak és 92 vízesés otthona
Postojnai cseppkőbarlang gyalog és kisvonattal
Csónakázás a Bledi-tavon és a Savica-vízesés
Opatijánál fürdési lehetőség a tengerben
Program
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Szállás 3 éjszakára, félpanziós ellátás, autóbuszos utazás.

Az alapár nem tartalmazza:

Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Szlovénia csodái és a Plitvicei-tavak