Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Vízezések földjén Una és Plitvice Nemzeti Park

Horvátország, Krka, , ,

Tartson velünk ezen a hosszú hétvégén és járjunk be együtt a lenyügőző természeti szépségű, kevés ember által ismert boszniai Una Nemzeti Parkot, valamint a híres Plitvicei Nemzeti Parkot. Varázslatos tájak és csodálatos kulturális látnivalók gazdagítják programunkat. Merészebbek még raftingolhatnak is!! Valóban egy mozgalmas hosszú hétv...Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:3* hotel
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
LAG
1. nap: Jajce, vízimalmok, Bihac
Indulás reggel 6 órakor. Kora délutáni órákban, érkezés Boszniában a Jajce-be, melynek 30 m-es vízesését és annak szépségét Csontváry is megfestette. Az idegenvezető megismertet minket városka viharos múltjával és emlékeivel, melyek közül kiemelkedik a városfal alatti katakomba a XIII. századi templommal, majd felkeressük a Pliva tavon látható híres Jajce-i vízimalmokat, melyek Bosznia nemzeti műemlékei közé tartoznak. Tovább haladva Bihac-ba érünk. Ismerkedünk a történelmi emlékekben gazdag városával, melyet még Zsigmond Király ajándékozott a Frangepán családnak. A városnézés alkalmával megtekintjük a Kapetán várát, majd Európa egyetlen gótikus dzsámiját látogatjuk meg. Szállás foglalás és vacsora.

2. nap: Una Nemzeti Park vízesései
Ezen a napon megismerkedünk a gyönyörűséges Una folyó vízeséseivel, több helyszínen. A legnagyobb vízesés a Martin Brodnál található, 800 méteren, és néhol 54 méteres szintkülönbséggel zubog alá a víz. Nem hagyjuk ki a gyönyörű Strbacki Buk vízesés rendszerét sem, ahol a folyó vize 24 méterről, több teraszon keresztül zuhan a mélybe. A fából készített kis teraszok és utak segítik a vízesések megközelítését, hogy fotózhassunk és gyönyörködhessünk ebben a lenyűgöző természeti csodában. Némely helyszín csak kis busszal megközelíthető, ezért rövid időre átszállunk helyi mikrobuszokra. A természet szépségén kívül néhány középkori vár maradványait is láthatjuk. Délelőtt, fakultatív program keretében, a merészebbek kipróbálhatják a raftingot is az Una folyón, helyi túravezetőkkel. Ha az időjárás is megengedi, piknikezünk a folyó partján, megkóstolva a bosnyák specialitásokat, melyet házigazdánk készít elő nekünk.

3. nap Plitvice
Reggeli után rövid buszozással átérünk Horvátországba és elérjük a Világörökség részeként Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi területet, a Plitvicei- tavakat és vízeséseinek kavalkádját. Folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi a tájat. Vízen ringatózó hajókról és fából készült kis hidakon, ösvényeken sétálva, időnként lépcsőkön át megközelíthető, csodálatos tájak ejtenek minket ámulatba. A Nemzeti Park 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Az ott töltött idő kb. 5 óra. Élményekkel telve elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!

Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: szálloda 3* Bihac (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, telefon, TV, ingyenes WiFi)

Ellátás (krt): 2 svédasztalos reggeli, felár ellenében menüvacsora.
Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Időpontok:
2018.04.28-04.30. hosszú hétvége!!
2018.08.18-08.20. hosszú hétvége!!

Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1 500 Ft/fő
2 vacsora: 4 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 6 500 Ft/fő
Gyermekkedvezmény 14 évig: 3 000 Ft/fő

Belépők a helyszínen:
- Una és Jajce belépők: kb. 25 EUR
- rafting igény szerint: 35 EUR/fő
- Plitvice: Április: 130 HRK/felnőtt ; Augusztus 250 HRK/felnőtt, gyermek 7-18 évig kb. 50% kedvezmény.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar idegenvezetőt, útlemondási biztosítást.

Az alapár nem tartalmazza:

baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, belépőket, valamint a felárakat.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Vízezések földjén Una és Plitvice Nemzeti Park