Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Az ír sziget meghódítása

Írország, Dublin,

- Középkori várak, kolostorok és kastélyok - Kelta, normann, brit emlékek - Guinness sörgyárlátogatás Dublinban - Mesés sziklák, smaragdzöld legelőkFt/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:repülővel
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:félpanzió
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
1. NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően. A várható kora délutáni megérkezésün­ket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és szép szí­nes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó part­ján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres postahivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kertjét” is. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: DUBLIN – CLONMACNOISE – GALWAY (215 km)

Reggelit követően Nyugat-Írországba, Galwaybe utazunk. Írország méltán híres a whiskey-készítésről, ezért először egy whisky lepárlóba látogatunk, ahol finomabbnál finomabb nedűket készítenek. Folytatva utunkat megállunk Clanmacnoise-ban. Szt. Ciaran alapította ezt a kolostort a helyi herceg, Dermot segítségével. A XI – XII. században oktatási és tudományos központ volt, rengeteg kézirat született itt, mint például a Book of Dun Cow. A XII. században a normannok meg­támadták és felégették a kolostort és a várost. Az elkövetkező századok során is folytonosan fosztogatták a területet. A kolos­tor többé nem állt helyre. A csodálatos műemlékek megtekin­tése után folytatjuk utunkat Galwaybe, ahol a Várostörténeti Kiállítást tekintjük meg. A különböző szobákban a galwayiek életét és történetét ismerhetjük meg: Claddagh falu, Galway hajók, Galway törzsek. Szállásunkra este érkezünk.

3. NAP: GALWAY – MOHER-SZIKLÁK – TRALEE (270 km)

Reggelit követően a Burren Nemzeti Parkba indulunk. Itt renge­teg megalitikus sír, kelta kereszt, és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköri­től egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyede­ket. A következő állomásuk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Délután elindulunk szállásunk felé, amely Clare környékén lesz.

4. NAP: KERRY GYŰRŰ (160 km)

Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyű­göző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak,

tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhe­lyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Szálláshelyünk Cork környékén lesz.

5. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN (340 km)

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik nagy látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség szék­helye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. Ez a település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épüle­teivel, kanyargós utcáival, és vörös söréről is nevezetes. Kilkenny egyik legjelentősebb épülete a Kilkenny-kastély, melyet a nor­mannok építettek a XII. században. A városnézés után folytatjuk utunkat egészen Dublinig, ahol a város északi része környékén lesz a szállásunk. (2 éj).

6. NAP: DUBLIN – BELFAST – DUBLIN (170 km)

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen a szállodában illetve a környékén, vagy eljön velünk egy különleges fakulta­tív kirándulásra, mely során a sziget másik országának fővá­rosát, Belfastot keressük fel. Ha a szervezett kirándulás mellett dönt, akkor a reggel indulunk az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép viktoriánus kort idéz, amikor a város lenyűgöző épü­letekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekint­jük többek között a Városházát, Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, ami arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. A Titanic-központ kiállítását aki sze­retné megtekintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás 50 €. Szállásunk, mint előző nap.

7. NAP: DUBLIN – BUDAPEST (85 km + repülőút)

Reggeli után bemegyünk Dublinba, ahol kulturális körutunkat a Trinity Collage épületével kezdjük, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem messze található a dublini vár, melyet hivatalos fogadótermei a legpatiná­sabb kastéllyá avatják az országban, majd az ír védőszentről elne­vezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus-katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-norman­nok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Kora délután megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látoga­tás erejéig. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősor­ban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetek­től a fogyasztásig. Természetesen kóstolási lehetőségre is van mód. Ezt követően transzfer a repülőtérre, és este hazarepülünk Budapestre. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés éjfél körül.
Belépők ára: kb. 88 € + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

repülőjegy, szállás félpanziós ellátással és az útlemondási biztosítás.

Az alapár nem tartalmazza:

Repülőtéri illeték (49.000 Ft/fő), repülőtéri transzfer (12.000 Ft/fő), baleset, betegség, poggyász biztosítás.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az ír sziget meghódítása