Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Ír kocsma és műemlék-remekek

Írország, Dublin, Kilkenny,

Van-e ország, híresebb kocsma-kultúrával, mint a gyönyörű zöld sziget? Az ősi kelta legendák, a kolostorromok és Szent Patrik tisztelete békés összefonódásban él a Guinnessnek vagy az Old Jamesonnak naponta bemutatott gyakorlati tiszteletnyilvánítással…


238.850
Ft/fő-től
Utazás típusa:2018 Ősz
Kiutazás:repülővel
Szállás:3*/4* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok: 7 nap / 6 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
EZU
1. nap: Budapest - Dublin
Találkozás 19:30 órakor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás Dublinba 21:30-kor. Érkezés Írország fővárosába 23:50-kor. Utazás a belvárosi szálláshelyre, éjszaka Dublinban.

2. nap: Dublin - A Trinity College-tól az Old Jamesonig
Reggeli után közös városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál, a helyi idegenvezető irányításával. Séták a South Bank (Déli Part) mentén: Trinity College (Az egyetemi városrészt Oxford mintájára alapította I. Erzsébet királynő 1592-ben). Az épület-együttes legismertebb részei a College Park és a Museum. A Book of Kells (a világhírű, 8. sz.-i kódex) megtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével. Fényképezés a György korabeli Merrion Square tér vörös téglaházainál, majd a Kormányzati épületeknél. Séta a Parlamentek (Dáil Éireann and Seanad Éireann) mellett az 1705-ben épített Mansion House-hoz (Kormányzói Palota), ahol 1919-ben kikiáltották Írország függetlenségét. Kora délutánig szabadprogram, majd 15:15-kor fakultatív látogatás a világhírű Guiness sörgyárban, kóstolással. Visszautazás a szálláshelyre. Éjszaka Dublinban.

3. nap: Kilkenny és a Kilkenny
Reggeli után 09:30-kor látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, kóstolással. Ezt követően tovább utazás Kilkenny-be, a szigetország egyik legszebb középkori óvárosába. Továbbutazás közben ismerkedés St. Canice, Kilkenny védőszentje életével, a kelta Ossory Királyság történetével, a város históriájának középkori fejezeteivel. Szemelvények az Angol Polgári Forradalom és Oliver Cromwell, illetve az ír függetlenségi mozgalmak korából. A városba érkezés után látogatás a Kilkenny Kastélyban és parkjában. Megismerkedés a 12. századi építtetők korával, illetve a kastélyt birtokló Butlerek életével. Séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice Katedrálisnál. A Black Abbey, majd a Miasszonyunk Katedrális fényképezése. 16:00 órakor látogatás és kóstoló a Smithwick's Experience-ben. Bepillantás és hörpintés az enyhe komló és maláta ízű, néhol pörkölt árpa jegyeket villantó édeskés vörös sörök világába. Bejelentkezés hotelünkbe, majd pihenő.
Fakultatív program keretében további ismerkedés a méltán híres Kilkenny vörös sörök íz-világával, az esti órákig. Éjszaka Kilkennyben.

4. nap: Cashel szirtjének legendái – Cork
Reggeli után utazás Cashel Szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor- kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. Egyszerre szolgált királyi udvarként, majd spirituális központként. 370-től 1101-ig ez volt Munster királyainak fővárosa, s 450-ben itt keresztelte meg Szent Patrick - Aengus királyt is. A 10. sz.-ban ez volt Cormac MacCullinan a legendás papkirály fővárosa. A helyszínt a Cromwellt szolgáló katonák rombolták le a 17. sz.-ban, azóta némán őrzi az elmúlt idők emlékét. Látogatás a legendás épületegyüttesben – majd a múzeumban. Ezután a Cork közelében található Blarney kastély megtekintése következik, amelynek első köveit az 1200 években rakták le.
Délután tovább utazás a típikus ír vonásokkal rendelkező Corkba. Sétánk során megtekintjük Cork legrégebbi épületét a magányosan álló Vörös tornyot, amely még a 13. sz.-ban épült, az 1722-ben épült Szent Anna templomot és a Shandon harangokat. a Szent Finnbarr katedrálist. Időnk függvényében elsétálunk a híres angol piacra, majd városnézésünket a világhírű vajmúzeum megtekintésével zárjuk, ahol megismerkedünk a vajkészítés hagyományaival.
Este egy belvárosi sétára indulunk és mindenki fakultatív megismerheti, megkóstolhatja a corkiak büszkeségét a fekete Murphy sört, valamint a Beamish-t.

5. nap: Cork – Moher sziklák - Galway
Délelőtt séta Corkban, majd továbbutazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher Sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Az óceán több mint 180 m mélységben dübörög a lábunk alatt – páratlanul frissítő, párás fuvallatokkal. 2 órás séta kontinensünk nyugati peremén. Késő délutáni továbbutazás Galwaybe, az ország nyugati felének legnagyobb városába. Galway afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is misézett, kikötőjében ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. Bejelentkezés a szállásunkra. Pihenő vagy fakultatív látogatás helyi buszjárattal a Corrib folyó menti óvárosban, annak kocsmáiban. Éjszaka Galwayban.

6. nap: Connemara tájain
Reggeli után utazás a Connemara Nemzeti Parkba. Connemara az érintetlen tengerpartok, hegyek, tavak és vízesések földje, ahol a legtöbb helyen ma is csak keltául (Gael) beszélnek. Fotószünetek a Sky Road legszebb panoráma pontjain, az utunkba eső néhány település nevének megfejtési kísérletével. A hagyományos életmód megfigyelése, ismerkedés a csodaszép vidék természeti földrajzával. Pont délben várnak minket a tóparton álló Kylemore viktoriánus apátságban, amely Irország egyik turisztikai látványossága.
Késő délutáni visszaérkezés a szálláshelyre, majd pihenő. Fakultatív esti látogatás helyi buszjárattal Galway óvárosában és kikötői kocsmáiban. Éjszaka Galwayban.

7. nap: Clonmacnoise királysírjai - Tullamore Dew - Dublin - Budapest
Reggeli után utazás Írország legfontosabb kolostor-rom együtteséhez, Clonmacnoise-be. Ismerkedés a 6. sz.-ban élt Szent Kieran életével, az ősi Connaught és Tara Királyságok legendáival. Clonmacnoise-be érve látogatás a múzeum-információs központban, majd a rommezőn: Kelta keresztek – Meaghlin templom – Kieran templom – Katedrális – uralkodói sírok. Délben várnak minket a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba. Kóstoló, majd 14:30-kor az egyik legismertebb Whiskey üzem, a Tullamore Dew lepárló megtekintése következik. Üzembejárás, majd egy igazi búcsúkóstoló. Délután utazás Dublinba, a repülőtérre. Indulás Budapestre 19:55-kor, érkezés: 23:55-kor.

2 éjszaka Dublinban 4*-os szállodában reggelivel
1 éjszaka Kilkennyben 3*-os szállodában reggelivel
1 éjszaka Corkban 4*-os szállodában reggelivel
2 éjszaka Galwayban 3*-os szállodában reggelivel
Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ryanair
Oda út: Budapest - Dublin: 21:30-23:50
Haza út: Dublin - Budapest: 19:55-23:55

Utazás Ryanair járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 20 kg súlyú bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Ryanair poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Ryanair járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

2 éjszaka Dublinban 4*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Kilkennyben 3*-os szállodában reggelivel 1 éjszaka Corkban 4*-os szállodában reggelivel 2 éjszaka Galwayban 3*-os szállodában reggelivel Autóbusz közlekedést Magyar nyelvű idegenvezetés

Az alapár nem tartalmazza:

Ryanair repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal kb. 60.000 Ft / fő (változhat) Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását) kb. 5000 Ft/fő-től Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket) kb. 3000 Ft/fő-től Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők 43.000 Ft / fő / csomag (kötelező) Útlemondási biztositás 1,5% Idegenforgalmi adó (helyszínen fiztendő) 14 Eur/fő Egyéb költségek: BBP Biztosítás 520 Ft/fő/naptól Egyágyas felár 89.000 Ft/fő Feladható poggyász kb. 19.000 Ft/db (max. 20 kg)
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Ír kocsma és műemlék-remekek