Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Kalandnyaralás Kubában

Kuba, , ,

Kubai kalandnyaralásunk nem a szokványos módon mutatja be ezt a különleges Karib-tengeri országot. A legszebb tengerpartok és természeti látványosságok mellett nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a "napjaink Kubája" érzést megtapasztaljuk. Különös gonddal választottuk ki szállásaink, melyeknél a legfontosabb szempontjaink között szerepelt, hog...Ft/fő-től
Utazás típusa:egzotikus utak
Kiutazás:repülővel
Szállás:3* Szállodák
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
BUD
1. nap: Budapest, Havanna
A reggeli órákban indul a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről menetrendszerinti járatunk Havanna irányába. Egy átszállás után várhatóan az esti órákban érkezünk Kubába. Este már Havanna utcáival ismerkedünk. Az estét egy hangulatos kubai bárban töltjük, ahol megtartjuk ismerkedési estünket.

2. nap: Havanna, Vinales völgy, Maria la Gorda
Korán reggel indulunk a festői szépségű Vinales völgybe, melyet az Unesco 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A dohányültetvényeiről is híres völgyben betekintést nyerünk a kubai dohánytermesztésbe. Lovakra pattanunk, melyek nyergéből fedezzük föl a dús dohányföldeket (lovagló tudásra nincs szükség). Innen a Karib-tenger felé vesszük az irányt. Kuba egyik legszebb vidékén töltjük a következő két éjszakánkat.

3. nap: Maria la Gorda
A mai napunk a fehér homokú tengerpartok és a meseszép korallszirtek bűvöletében zajlik. A Karib-tenger legszebb strandja várnak bennünket. Turista áradatra nem kell számítanunk, mivel a nagyvárosok igen messze fekszenek a Guanahacabibes-félszigeten elhelyezkedő strandjainktól. Fakultatív lehetőséget búvárkodásra (búvárvizsga szükséges) vagy sznorkelezésre természetesen tudunk biztosítani a mai pihenőnapunkon.

4. nap: Havanna
A reggelink elfogyasztása után Havannába utazunk, hogy a városban kalandozzunk. A koloniális stílus házak között sétálunk, ahol igyekszünk magunkba szívni a város különleges hangulatát. Megtekintjük a Plaza de Armas teret, mely az Óváros központjának is tekinthető. Innen a Kormányzói Palota (napjainkban Városi Múzeum) irányába sétálunk. Az ország talán legszebb barokk épületének megcsodálása után picit lazulunk és betérünk a híres La Bodeguita de Medio bárba. Miután felfrissültünk a Capitolium felé vesszük az irányt. Szállásunkra a késő délutáni órákban térünk vissza.

5. nap: Havanna, Cienfuegos, Playa Ancón
Korán reggel útnak indulunk, hogy Kuba egyik leghangulatosabb városában sétáljunk. Kedves gyarmati házaival, szűk utcácskáival és vidéki hangulatával varázsolja el az utazót Cienfuegos. Meglátogatjuk a város katedrálisát, majd a nap további részében szabad program következik. Késő délután érkezünk meg Playa Ancón tengerparti településére, ahol elfoglaljuk a szállásunk. Este kinézünk a partra, hogy a csillagos ég alatt megkóstoljuk a helyi rumokat.

6. nap: Playa Ancón, Trinidad, Playa Ancón
Mai napunkon az ország középső régiójának egyik legszebb városával ismerkedünk. Koloniális épületek között sétálunk, majd Brunet Palota tetejéről csodáljuk meg a környékre nyíló panorámát. Délután illetve este a helyi bárok megtelnek élettel, ahol a szivarok illata a rum íze és az autentikus rögtönzött jazz koncertek illetve a salsa táncosok varázsolják el az idelátogatókat. Szállásunkra csak a késő esti órákban térünk vissza.

7. nap: Playa Ancón, Valle de los Ingenios, Playa Ancón
Mai napunkon egy újabb Unesco világörökségi helyszínt keresünk föl. Egykor a cukorgyártás központjaként ismert "cukormalmok völgyébe" kirándulunk egész nap. A völgyben számtalan régi épülettel illetve dús ültetvénnyel találkozhatunk. Rövid, ám annál szebb kirándulást teszünk a völgyben, ahol egy kisebb vízesés lesz a célunk. Szállásunkra a késő délutáni órákban térünk vissza, a naplemente pillanatait már a tengerparton élhetjük át.

8. nap: Playa Ancón, Santa Clara, Varadero
A reggeli órákban indulunk el a kubai paradicsom felé, ahova a délutáni órákban érkezünk. Menet közben megállunk a Che Guevara kultusz központjaként is tekinthető Santa Clara városkájában. Az itt tett rövidke séta után pár óra buszozást követően már Varadero fehérhomokos strandjain pihenhetünk.

9-10. nap: Varadero
A mai napunkon Kuba leghíresebb nyaralóövezetében pihenünk. A félszigeten bőven akadnak lehetőségek, hogy eldugott partot találjunk magunknak és gyermekkori álmainkat a "privát strandról" megvalósítsuk. Fehér homokos strandok, pálmafák, koktélok és a lenyűgöző tenger igazán kellemessé varázsolják utazásunk végét.

11. nap: Varadero, Havanna
A délelőtti órákat még a tengerparton töltjük, kiélvezzük a nyárias időjárás minden előnyét. Majd várhatóan a kora délutáni órákban indulunk Havanna nemzetközi repülőterére és elkezdjük hazautazásunk. Budapestre várhatóan másnap érkezünk.

12. nap: Budapest
Egy európai átszállást követően várhatóan a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.
Szállás: 2 éjszakát töltünk Havannában, 2 éjszakát Maria la Gordában, 3 éjszakát Playa Ancónban és 3 éjszakát Varaderoban. A kalandkirándulás során hangulatos, szállásokon alszunk vagy helyi besorolásnak megfelelő 3* hotelekben. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.
Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Havannába. Kubában: bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Pénzügy: Kubában a fizetőeszköz a Peso (kb. 11 HUF) és a Konvertibilis Peso (kb. 270 HUF). Bankkártya használatára van lehetőség, mind automatákban, mind fizetőeszközként. Kubában az USD nem javasolt, mert váltásánál a 10%-os "büntetést" fizetnünk, ezért helyette inkább Euro kivitelét ajánljuk. Költőpénznek kb. 550 - 750 eurót ajánlunk. Természetesen ez sokkal több illetve kevesebb is lehet. Kötelező borravalók (60 Eur/fő), illetve belépők kb. 100 Eur/fő.

Vám: Kubába történő belépéshez vízumnak megfelelő turistakártya kiváltására van szükség, még Magyarországon! Ehhez az alábbiak szükségesek: a repülőjegy foglalás, 1 darab űrlap. Ennek ára irodánkban: kb. 12 000 Ft/fő. Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges.

Biztosítás:
Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza:

a repülőjegyet és repülőtéri illetéket, valamint a lehetséges repülőtéri kilépési illetékeket (kb. 25CUC/fő), turistakártyát (kb. 12 000 Ft), a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a fakultatív programok, a kötelező borravalók (60 Eur/fő), a foglalási díjat (500 Ft/fő), illetve a biztosítás árát. Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út díját és a repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. A repülőjegy ára kb. 290.000Ft/fő (illetékkel).
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Kalandnyaralás Kubában