Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Márton napi Libanapok és Újborfesztivál a Szentendrei Skanzenben

Magyarország, , ,

1 napos kiránduló program autóbuszos utazással, idegenvezetéssel.Ft/fő-től
Utazás típusa:2018 Ősz
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:nincs szállás nincs
Alapellátás:önellátás
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
GRD
Indulás a kora reggeli órákban Debrecenből, majd utazás a „művészek” azaz Szentendre városa felé. Érkezést követően sétás városnézés során a város-központ felé a Főtérre a „pestis kereszthez” érkezünk. A téren szerb és görög-telepesek iparosok házait láthatjuk, és megcsodálhatjuk a szerb-görög örökséget : a Blagovesztenszka ortodox templomot. A Görög utcán Duna part felé sétálva lehetőség nyílik Kovács Margit keramikusművész múzeumának megtekintésére. Érdemes megnézni a „Szamos Marcipániát” is ahol a manufaktúra és a marcipán múzeum is a szemünk elé tárul. Majd újra autóbuszra szállunk és máris érkezünk Szentendre határába, a Skanzenbe. A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye mely bemutatja a Kárpát-medence jellegzetes tájegységeinek népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját. 2018.November 10-11-én a Skanzeben a Szent Márton napi Borfesztivál és libator kerül megrendezésre. Ezen a 2 napon ínycsiklandó libaétkek, az ősz csemegéi és kézműves újborok várják a vendégeket. A fesztiválszínpadon egymást érik a fellépők, a közönségnek bőven van része muzsikában, népmesében, néptáncban. A portákon pedig előkerülnek az ősz csemegéi, a sült alma, a tök, az illatos sült gesztenye. Az ínyencségek leöblítésére a fedett, fűtött sátorban családi pincészetek egész sora kínálja kézműves újborait.
A tollfosztóban a látogatók a finom meleget árasztó kemencék
és kályhák mellett bekapcsolódhatnak az őszi társas munkákba,
és részük lehet a szántóföldi munkák lezárulását követő
kedélyes hangulatban. Miközben jár a kezük, az asszonyok a
nyelvüket sem pihentetik, hanem kacagtató történetekkel,
tréfás dalokkal szórakoztatják a munkálkodókat.
Az autóbusz Debrecenből indul, útközben további csatlakozási lehetőségek Nyíregyháza, Polgár, Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, Budapest.

2000 Ft/fő Skanzen belépő.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, idegenvezetés, programok

Az alapár nem tartalmazza:

Skanzen belépő, baleset, betegség és poggyász biztosítás.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Márton napi Libanapok és Újborfesztivál a Szentendrei Skanzenben