Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Málta körutazás

Málta, Blue Grotto, Gozo, Marsaxlokk, Mdina, Valetta,

Ismerje meg EURÓPA 2018 KULTÚRÁLIS FŐVÁROSÁT és a szigetország legfőbb történelmi, természeti és kultúrális helyszíneit.Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:repülővel
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
BUD
1. nap: Budapest–Málta
Elutazás repülővel Máltára. Érkezést követően találkozás idegenvezetőnkkel, majd transzfer a szállodába. Szállodai szobák elfoglalása.

2. nap: Pihenés vagy fakultatív program a Kék-Lagúnához
Reggeli a szállodában. Napközben szabad program. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Cominóra, a Kék Lagúnához (időjárásfüggő). Ideális, pihenős kirándulás ez, ahol a napunk nagy részét Cominó szigeten töltjük, így teljesen kikapcsolódhatunk a kristálytiszta tenger és a varázslatos Blue Lagoon látványában. Az út során elhaladunk Málta nevezetes partszakaszai mentén és érintjük a St. Paul’s szigeteket. Cominónál kikötve lehetőség van a sziget hangulatos kis barlangjainak megtekintésére, Speed Boaton (motorcsónak), helyszínen foglalható ára kb. 10 euró/fő. A program ára nem tartalmaz ebédet, a hajó fedélzetén bár, napozó terasz, társalgó, zuhanyzó található. Délután visszahajózunk a kikötőbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Ez a kirándulás egy strandolós, pihenős program, ezért magyar idegenvezető nem kíséri a csoportot, a kishajó forgalom Cominón a Kék-Lagúnánál igen jelentős, emiatt a partraszállás, nehézkes illetve sok esetben kényelmetlen lehet (idősebb utasainknak nem javasoljuk). Részvételi díj: 10 000 Ft/felnőtt, 6 000 Ft/gyermek (2–12 év).

3. nap: Szabadnap

Reggeli a szállodában. Napközben szabad program. Fakultatív programlehetőségek felől érdeklődjön idegenvezetőnknél.

4. nap: Gozó, Málta testvérszigete
Egész napos program, ebéddel. Reggeli a szállodában. Transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállva áthajózunk Gozóra. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. Az út során ellátogatunk Xhagrába, ahol Ggantija megalitikus templomegyüttest látogatjuk meg. A helyi emberek úgy tartják hogy egy hatalmas istenasszony építette a templomot egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint hétezer éves múltra tekint vissza. Tovább utazunk a sziget délnyugati részére, Dwejrára, itt volt Málta egyik szimbolikus jelképe a „Kék-ablak”, mely sajnos 2017-ben váratlanul összeomlott. A környező sziklafalak és az Inland Sea (belső tenger) azonban továbbra is izgalmas látnivalót kínálnak, emellett a hely izgalmas búvárhelyszín is. Itt szabadidőt biztosítunk fényképezésre, illetve igény szerint motoros csónakok segítségével akár ki is hajózhatunk a tengerre (az ár nem tartalmazza). Victoriába utazunk, ami a kis sziget fővárosa, itt megtekintjük a Citadellát (erődítményt) ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Ebédet követően (a program ára tartalmazza) Victoriában szabadidőt biztosítunk vásárlásra is, majd visszautazunk Máltára.

5. nap: Málta történelmi városai: Mosta / Mdina
Reggeli a szállodában. A kb. 5-6 órás napi programunk első állomása Mosta ahol Európa 3. legnagyobb kupolájú templomában a híres mostai Dómban gyönyörködhetünk, a belépés ingyenes fényképezni lehetőség van a kupolában. Továbbutazunk Ta-Qaliba, a kézműves faluba, ahol megismerkedhetünk a helyi kézműipari termékekkel és készítőivel (üvegművesek, ezüst filigree mesterei és kőfaragók), rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra, fényképek készítésére). Következő megálló Mdina, melyet a helyiek “Csendes Városnak “ neveznek. Ez volt Málta régi fővárosa Az erődítményvárosba lépve pillanatok alatt a IX.századba érezhetjük magunkat. A középkor hangulata övezi a város épületeit, miközben bejárjuk a szűk, árnyékos utcákat. A városfalról impozáns kilátás nyílik a szigetre. Programunk zárásaként elutazunk az aranyhomokos strandjáról híres Golden Bay-hez ahol rövid fürdőzési lehetőséget biztosítunk utasainknak (időjárás függő, rossz idő estén látogatás a San Anton Botanikus kertben ahol az elnöki rezidencia is található). A program végén transzfer vissza a szállodába.

6. nap: Blue Grotto és Marsaxlokk (halászfalu) és Valletta
Egész napos program. Reggeli a szállodában. A Programunk során először a Kék Barlanghoz (Blue Grotto) utazunk. Általában a délelőtti órákban érkezünk, ilyenkor a nap besüt a festői szépségű sziklahasadékokba és a barlangokba. Hajóra szállva közelebbről gyönyörködhetünk bennük, itt valóban minden kéknek látszik, a vízen tükröződik a tengerfenék és még talán korallokat is láthatunk (motorcsónakjegy nincs az árban kb. 10€/fő, helyszínen fizetendő.) Majd irány Marsaxlokk, a hangulatos halászkikötő és piac. A hagyomány szerint a főníciaiak itt léptek először Málta földjére. Marsa-kikötő/xlokk délkeletet jelent. Itt láthatjuk a képeslapokról ismert, élénk színekkel tarkított halászcsónakokat a Luzzukat és körülsétálhatunk a piacon. A program során rövid szabadidőt biztosítunk. Majd irány Valletta a főváros. A városban sétánkat a Felső Barracca kertben kezdjük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Grand Harbour-ra, a “Nagy Kikötőre”. Gyalogosan közelítjük meg a máltai történelmet új dimenzióban bemutató mozitermet ahol 5D történelmi filmvetítésen (tartam: 30 perc) veszünk részt. Ezt követően Szent János Társ-Katedrálishoz látogatunk el, a lovagok lelkéhez. Itt található a híres Caravaggio festmény, az Oratóriumban. A program során szabadidőt biztosítunk rövid sétára, vásárlásra, étkezésre. A program végén transzfer vissza a szállodába.

7. nap: Három városok, kikötői hajókázás és a Tarxien templomok
Reggeli a szállodában. A kb. 5-6 órás napi programunk első állomása a Három városok, ahol izgalmas bepillantást kaphatunk Málta világába és történelmébe. Kikötő öbleit a föníciaiak ideje óta használják: a dokkok mindig megélhetést biztosítottak a helyi emberek számára, de egyben sebezhetővé is tették őket, amikor Málta uralkodói háborút vívtak. Szent János Lovagrend első otthonaként, a városok palotái, templomai és bástyái sokkal régebbiek, mint Vallettáé. A több száz éves épületek árnyékában, hangulatos kis utcákon gyalogos városnézésen veszünk részt, majd rövid szabadprogram, vásárlásra, étkezésre. Ezután hagyományos kikötői hajókázáson veszünk részt, latin cruise hajókkal. Málta két nagy kikötőjét járja be a program, a Marsamxetto és a természetes nagykikötőt, azaz a Grand Harbour-t. A hajózás követően más szemmel tekintünk a fővárosra, látva múltját, jelenét és jövőjét. Programunk zárásaként elutazunk Tarxienbe, ahol megtekintjük a híres „Történelem előtti templomok” régészeti leleteit. A program végén transzfer vissza a szállodába.

8. nap: Málta–Budapest
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A napi programok sorrendje, illetve tartalma felcserélődhet vagy megváltozhat. Körút minimális létszáma: 10 fő.
Szállás: a csillagtúrák során középkategóriás, helyi besorolású 3*-os (Primera Hotel vagy hasonló) vagy 4*-os (felár ellenében) szállodában.
Ellátás: reggeli és egy alkalommal ebéd a programban. Vacsora felár ellenében. A napközbeni programok alatt szabadidőt biztosítunk étkezésre.
Utazás: menetrendszerinti Budapest–Málta–Budapest útvonalon közlekedő Wizzair repülőjárattal.
Transzferek, programok: légkondicionált autóbusszal, magyar idegenvezetővel.
Minimális utaslétszám: 10 fő

Csomagszállítás: a részvételi díj Wizzair járatokon fejenként 1 db maximum 20 kg-os csomag térítésmentes szállítását tartalmazza, továbbá utasonként egy darab kézipoggyász vihető a fedélzetre.

Wizzair fix ülőhely - Kényelmi szolgáltatás (feláras)

A sorban állás, a beszállás és a helykeresés mindig is az utazás egyik legstresszesebb része volt a Wizzair repülőjáratain. Ezt számos ügyfél-elégedettségi felmérésben kiemelték a kitöltők. Hallgatunk utasainkra, és a Wizzair járatokon mostantól Mi is alkalmazzuk a garantált ülőhely választásának a lehetőségét (ablak vagy folyosó illetve útitárs mellett).

Válasszon ülőhelyet! Felár ellenében igényelhető kiegészítő szolgáltatás:
Fix ülőhely foglalás: 3000 Ft/fő. (oda-vissza)
Ablak melletti szék foglalása: 4000 Ft/fő (oda-vissza)

Mi történik, ha nem foglal ülőhelyet?
Ülőhelye biztosítva van abban az esetben is ha ezzel a szolgáltatással nem kíván élni.
Ha most nem foglal, a rendszer véletlenszerű ülőhelyet ad Önnek. A kiosztott ülőhelyről a beszállókártyán értesülhet. Ezután a hely már nem módosítható. Ha még maradtak szabad ülőhelyek, az utasfelvétel során még foglalhat, de nagy valószínűséggel ekkor jóval kevesebb hely közül választhat.
Fix ülőhely foglalás a szabad kapacitás figyelembevételével, legkésőbb 14 nappal indulás előtt.

Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 7 éjszakára, a megjelölt ellátást, a programismertetőben szereplő kirándulásokat (4), valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az alapár nem tartalmazza:

A részvételi díjon felül fizetendő: repülőtéri illeték 27 500 Ft/fő, légiközlekedési pótdíjak 6 000 Ft/fő (üzemanyag „YQ”, légszennyezési „ETS” és utasbiztonsági „ATSC”), transzfer 6 000 Ft/fő, helyszínen kötelezően fizetendő belépődíjak összege: 35 euró/fő (érkezést követően képviselőnknek fizetendő) és az ECO adó kb 4 euró/fő (szálláshelyen fizetendő), esetleges fakultatív program díja, 1% sztornóbiztosítás és a foglalási díj 500 Ft/fő. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a forintárfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat. A körutazáson való részvétel feltétele a részvételi díjon felül fizetendő költségek befizetése. Igény szerint foglalható: betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (különböző választható díjszabásban. Budapest
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Málta körutazás