Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

AZ AZTÉK MEXIKÓ, KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL ACAPULCÓBAN

Mexikó, Acapulco, Mexikóváros, Taxco, Teotihuacan,

Mexikóváros • Teotihuacan • Guadalupé • Cuernavaca • Acapulco • TaxcoFt/fő-től
Utazás típusa:2018 Ősz
Kiutazás:repülővel
Szállás:3*/4* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
CHM
A tartalmas és érdekes körutazás színvonalát a Chemol Travel idegenvezetője emeli, aki Mexikó kitűnő ismerője és elhivatott a közép-amerikai ország kultúrája, történelme és jelene iránt. A körutazás végén a megérdemelt pihenés, nap és tenger várja utasainkat.

1. nap - Mexikóváros
Elutazás Budapestről a menetrend szerint Mexikóvárosba, ahol szállás. Mexikó fővárosa a tengerszint felett több mint 2000 méterrel fekszik, lakosainak száma bőven meghaladja a 20 milliót. A várost Tenochtitlán néven az aztékok alapították 1325 körül. Az azték város maradványai a mai főtér, a Zócaló környékén láthatók. A téren mindig találkozhatunk díszesen felöltözött indiánokkal, akik a démonoktól is megszabadítanak - ha mi is így akarjuk. Megtapasztalhatjuk, hogy békésen él egymás mellett a rangját időközben ismét visszanyert indián kultúra, valamint a spanyol és az ezekből kialakult mexikói kultúra.
Szállás Mexikóvárosban.

2. nap - Mexikóváros
Egész napos városnézés: a Művészetek Palotája és a Főposta épületének megtekintése után séta a Zócalon ahol a katedrális és a kormányzósági palota áll. Délután a Chapultepec parkban található Antropológiai Múzeum meglátogatása, ahol többek között azték, maya műkincsek páratlan gyűjteményét őrzik a spanyol hódítás előtti korból.
Szállás Mexikóvárosban.

3. nap - Mexikóváros
Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a hely „ahol az emberek istenekké válnak”, és ahol Mexikó leghíresebb történelmi emlékei találhatók: a Nap és a Hold piramisok, valamint a Halottak Útja. Virágzása tetőpontján, az első ezredév első felében Teotihuacan volt a Kolumbuszt megelőző idők legnagyobb városa Közép-Amerikában. Útközben Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyének felkeresése, ahol három templom is épült. A legkisebb a legjelentősebb, mert arra a helyre épült ahol Szűz Mária megjelent egy indián fiúnak. Ma ez a templom híres zarándokhely, évente hívők milliói keresik fel.
Szállás Mexikóvárosban.

4. nap - Acapulco
Utazás Acapulcóba, rövid pihenővel Cuernavacában, az örök tavasz városában, ami a mexikóvárosi hatalmasságok kedvelt pihenőhelye volt. Pompás parkok és kertek, előkelő házak és Cortes - az azték birodalom spanyol meghódítójának - palotája látható e rendezett városban. Megérkezés Acapulcóba, ahol szállás a tengerparton. A Csendes-óceán partján fekvő Acapulco kedvelt üdülőhely, 16 km hosszú homokos stranddal, pálmafákkal övezett sétányokkal, nagy éjszakai élettel, kiváló éttermekkel és a La Quebrada látványos szikláiról ugráló bátor akrobatákkal.
Szállás Acapulcóban.

5 - 7. nap - Acapulco
Szabad program Acapulcóban vagy fakultatív kirándulások: félnapos városnézés Acapulcóban. A program során megtekinthető a tengerparti korzó és bevásárló utca, az öböl, valamint a Gyémánt Acapulco városrész a kilátóival, majd sziklaugró show koktélokkal a La Quebrada fokon. Félnapos hajókirándulás az Acapulco-öbölben. Felejthetetlen koktélos hajókázás az öbölben, ahonnan káprázatos rálátás nyílik a város nevezetességeire.
Szállás Acapulcóban.

8. nap - Taxcó
Utazás Taxcóba, a híres ezüstvárosba, mely gazdagságát a környéken található ezüstbányáknak köszönheti. Taxco a gyarmatosítás korban kiépült hangulatos város, több mint ezer ezüstüzlettel, ahol mindenki talál ízlésének megfelelő ékszereket és dísztárgyakat. A várost kétezer méteres hegyek veszik körbe. Főtere a város legmagasabb pontján található, ahol a csodálatos Santa Prisca templom is áll. Délután városnézés.
Szállás Taxcóban.

9. nap - Mexikóváros
A déli órákban elutazás Taxcóból Mexikóvárosba, este hazautazás, átszállással.

10. nap - Budapest
Megérkezés Budapestre.
Elhelyezés:
középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
Mexico City, Hotel Regente vagy hasonló
Acapulco, Hotel Elcano vagy hasonló
Taxco, Hotel Agua Escondida vagy hasonló
Időtartam:
utazással együtt 10 nap / 8 éj Útvonal:
3 éj Mexikóváros, 4 éj Acapulco, 1 éj Taxco 
Utazás:
Budapest - Mexikóváros - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal 

Tervezett menetrend:
november 13. Budapest 06:00 Párizs 08:25
november 13. Párizs 11:00 Mexikóváros 16:20
november 21. Mexikóváros 19:45 Párizs 13:30+1
november 22. Párizs 20:45 Budapest 22:55

Ellátás:
amerikai büféreggeli, felár ellenében félpanzió (kivétel az első este a késői megérkezés miatt nincs vacsora) Minimum létszám:
15 fő (a fakultatív programokra 10 fő) Idegenvezető:
kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Félpanziós felár*: 69 000 Ft/fő
Acapulco félnapos városnézés*: 22 000 Ft/fő
Félnapos hajókirándulás az Acapulco-öbölben*: 23 000 Ft/fő
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

repülőjegyet Budapest - Mexikóváros - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Mexikón belül légkondicionált autóbusszal, 8 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

Az alapár nem tartalmazza:

repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, felárak*, helyi borravaló.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

AZ AZTÉK MEXIKÓ, KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL ACAPULCÓBAN