Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Kalandnyaralás Mexikóban

Mexikó, Mexikóváros,

Kalandnyaralásunk Mexikóban már régóta a bakancslistánk első helyei között szerepel. Mexikó fantasztikus hangulata minden napunkon elemi erővel hatással lesz ránk. Mexikóváros felfedezésével kezdjük, majd fokozatosan haladunk a Yucatán-félszigeten egészen a Karib-tengerig. Unesco Világörökségek, romvárosok, lenyűgöző természet és napjaink...


429.990
Ft/fő-től
Utazás típusa:egzotikus utak
Kiutazás:repülővel
Szállás:3*/4* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok: 11 nap / 9 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
BUD
1. nap: Budapest, Mexikóváros

Várhatóan a hajnali órákban indulunk menetrendszerinti járattal Mexikóba, ahova egy átszállást követően érkezünk. Délután érkezünk Mexikóvárosba, a szállásunk elfoglalása után, kisebb sétára indulunk, hogy egy helyi bárban megkóstoljuk a tequila különlegességeket.

2. nap: Mexikóváros

A mai napunkon felfedezzük az azték birodalom egykori fővárosát. Az Unesco Világörökség részét képező Óváros legfőbb jellemzője a kolonális, gyarmati stílusú építészet. Városnéző sétánk során megtekintjük a 180 m magas Latin-Amerika Tornyot, a Művészeti Múzeumot, az Operát és a Posta épületét is. Innen hangulatos koloniális házak között sétálunk tovább az egykori Azték főtemplom maradványaihoz. Természetesen, menet közben megállunk egy finom ebédet elfogyasztani (lehetőleg egy hamisíthatatlan talponállóban). Délután még meglátogatjuk a közel 250 évig épült monumentális Katedrális, majd szabad program keretében folytatódik a nap további része.

3. nap: Teotihuacán (UNESCO kulturális világörökségének része)

A korán elfogyasztott reggelink után elindulunk, hogy Mexikó egyik legjelentősebb romvárosát felfedezzük. Kolumbusz előtti időkben Közép-Amerika legfontosabb metropolisza Teotihuacán, melynek 125.000 lakója is volt egykor. A város 500 évig uralta a teljes régiót. Fő látványosságok a Hold- és Nap-piramis melyből az utóbbi a világ egyik legnagyobb piramisa. A piramisok mellett megnézzük a Tollas Kígyó Templomát, majd a központi Halottak útjára is rátérünk. Lesz szabadidő is a városban, hogy át tudjuk érezni a hely szellemét. Mexikóvárosba az esti órákban térünk csak vissza.

4. nap: Mexikóváros, Palenque (belső repülőjárattal), Agua Azul Waterfalls

Várhatóan, a reggeli órákban belső repülőjárattal utazunk Palenque városába. Szállásunk gyors elfoglalása után tovább robogunk a Palenque mellet fekvő Agua Azul vízesésekhez. A kék minden árnyalatában pompázó, természetes medencékben pancsolhatunk, miközben parádés természet vesz bennünket körbe. Az esti órákban már a szállásunkon pihenhetünk.

5. nap: Palenque (UNESCO kulturális világörökségének része)

A mai napunkon az egyik leghangulatosabb maja romvárost fedezzük föl. Ennek a romvárosnak is a feltárása még folyamatban van, így ténylegesen felfedezőnek érezhetjük magunkat. A dzsungel mélyén fekvő romok, épületek garantáltan lenyűgözik az utazót. A palenquei szertartási központ szíve a 10 méter magas, 100 méter hosszú és 75 méter széles teraszra épült Palota. A Palotával szemben a tér déli oldalán áll Palenque legjelentősebb szakrális épülete, a Feliratok temploma. A templom egy 22 méter magas, tömzsi, kilenc lépcsős építmény tetején emelkedik, amelyhez 69 fokú keskeny lépcsősor vezet. Az itt töltött idő alatt nagyszerű betekintést nyerhetünk a maja emberek mindennapi életébe is.

6. nap: Palenque, Yucatán-félsziget, Tulum

Korán útnak indulunk, mert a mai napunkon egy hosszú buszút vár ránk. Átszeljük a Yucatán-félszigetet, hogy a késő délutáni órákban megérkezzünk a Karib-tenger közelében fekvő szállásunkra. Természetesen utazás közben megállunk fotó szünetekre.

7. nap: Pihenőnap (Tulum)

A mai napunkon a pihenésé a főszerep. Mexikó legszebb strandjait itt találhatjuk. Pélmafák, fehér homok és napsütés. A kék és zöld ezer árnyalatában pompázó Karib-tengerben fürödhetünk, koktélokat iszogathatunk, vagy csak olvasgathatunk a tengerparton.

8. nap: Tulum, Chichen Itza, Cenote (UNESCO kulturális világörökségének része)

Mai napunkon talán a legnevezetesebb romvárost látogatjuk meg. A maja építészet remekei, monumentalitásával magával ragadják az utazót. Egykoron a maja-tolték birodalom fővárosaként funkcionált romváros 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Chichén Itzá legimpozánsabb épülete a spanyol hódítók által El Castillonak, azaz „Kastély-nak” elnevezett és Kukulkán tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplom. Igen látványos még a Harcosok temploma is, mely egy lépcsős piramistemplom, tetején két cellára osztott kőboltozatos szentéllyel és Chacmool-szoborral. Természetesen lesz időnk a további nevezetességeket is megtekinteni. Pl. Labdajáték-pálya, Főpapok temploma, A Csiga, Áldozat kútja, stb.

9. nap: Pihenőnap (Tulum)

Utazásunk előtt még pihenhetünk egyet a Karib-tenger partján.

10. nap: Cancun, Budapest

Délelőtt még a pancsolásé a főszerep, majd fájó szívvel búcsút intünk Mexikónak. Várhatóan a kora esti órákban kezdjük meg hazautazásunk.

11. nap: Budapest

Várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre.
Szállás: Mexikóvárosban 3 éjszakát, Palenque városában 2 éjszakát, míg Tulumban 4 éjszakát töltünk. Elhelyezés 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Mexikóvárosba. Mexikóban: bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.Pénzügy: Mexikó hivatalos fizetőeszköze a peso (MXN). Amerikai dollár kivitelét ajánljuk készpénz formájában, amit a városokban (bankokban) vagy a szállodákban válthatunk át a helyi fizetőeszközre. Csak új kiadású és kis címletű valutát vigyünk magunkkal, ugyanis csak ezeket váltják be. Bankautomaták használatát nem javasoljuk.

Elektromos áram: Mexikóban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót. Az elektromos hálózat 127 V-os feszültségen üzemel. Áramszünetek előfordulhatnak. A mobiltelefonok és a digitális fényképezőgépek akkumulátorait a szállásokon feltölthetjük.

Vám: Magyar állampolgárok részére vízum nem, a hazautazás várható dátumától 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A határátlépéskor szükség lehet a repülőjegy és a pénzügyi fedezet (készpénz, bankkártya) felmutatására. Az útlevél személyes oldaláról, esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről, címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot az eredetitől különböző helyen tartani. Mexikóba tilos az élelmiszerek bevitele. A repülőn ill. határátlépéskor határ- és vámnyilatkozatot kell kitölteni, melyet a tisztviselőknek át kell adni, a nálunk maradt szelvényt pedig az utazás végéig meg kell őrizni.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az alapár nem tartalmazza:

a repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket és a kötelező borravaló árát (kb. 300 USD/fő) a fakultatív programok, a foglalási díjat (500 Ft/fő), illetve a biztosítás árát. Esetlegesen előfordulhat kilépési illetéket sem tartalmazza az alapár ez kb. 50 USD/fő, melyet a határon kell fizetni. Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegy díját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. A repülőjegyek ára kb. 320.000Ft/fő (illetékkel).
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kalandnyaralás Mexikóban