Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés

Namíbia, , ,

Előfoglalási kedvezmény! Akár csak Namíbia miatt érdemes nekivágni az útnak Afrikába, hiszen a Namib-sivatag homokdűnéi, az Atlanti-óceán partvidéke, az Etosha Nemzeti Park gazdag állatvilága mind fantasztikus élményt jelentenek, nem is beszélve a botswanai Chobe Nemzeti Park elefántjairól és a varázslatos Viktória- vízesésről! ...


1.349.900
Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:repülővel
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:program szerint
Turnusok: 16 nap/13 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
TSI

1. nap: utazás Namíbiába

Elutazás Budapestről két átszállással Namíbiába. Éjszaka a repülőn.

 

2. nap: Windhoek

Délelőtt érkezés Windhoek-be, felfrissülési lehetőség, majd városnézés, ismerkedés Namíbia apró fővárosával, ahol az európai gyarmati építészet és a modern afrikai építészet jegyei alkotnak szokatlan egyveleget. Vacsora és szállás Windhoekben (1 éj).

 

3. nap: Windhoektól a Namíb-sivatagig

Reggeli után elutazás Windhoekból Rehoboth-on, a Baster népcsoport szülőföldjén keresztül a Namíb- sivataghoz, ami a világ legrégibb sivataga, jellegzetes rozsdavörös homokdűnéiről ismert. Délután kikapcsolódás a lodge medencéjénél. Vacsora és szállás a lodge-ban (2 éj).

 

4. nap: Namíb-sivatag

A napot Namíb-sivatagban töltjük, kora reggel a világ legmagasabb homokdűnéihez utazunk Sossusvleihez, itt tekintjük meg a lenyűgöző napfelkeltét. Megmászunk egy homokdűnét, majd folytatjuk utunkat a Deadvleihez, ami egy kiszáradt agyagos medence a homokdűnék szomszédságában, majd a Sesriem- kanyonhoz látogatunk. Vacsora a lodge-ban.

 

5. nap: a Namíb-sivatagtól Swakopmundig

A reggelit követően utazás a Kuiseb-hágón át Swakopmundba. A tengerparti város Namíbia elsőszámú nyaralóhelye, a part kellemes klímája felüdülést nyújt az ország belsejéből érkezőknek. A város építészetét a modern és a klasszikus épületek keveréke jellemzi. Szállás Swakopmundban (2 éj).

 

6. nap: Walvis Bay

A napot Walvis Bay környékén töltjük, délelőtt hajókirándulásra indulunk a lagúnán, ha szerencsések vagyunk delfineket és fókákat is láthatunk az úton. Délután szabad program.

 

7. nap: Skeleton Coast és Damaraland

Reggeli után elhagyjuk Swakopmundot és a Skeleton Coast mentén utazunk, ahol láthatjuk a szerencsétlenül járt hajók roncsait. Damaraland felé indulunk tovább, ami Namíbia egyik leglátványosabb területe: vízmosások, nyitott síkságok és hegyek váltják egymást. Útközben láthatjuk az ország legmagasabb hegyét, a 2579 méter magas Brandberget is. Délután Twyfelfontein örökségét tekintjük meg: a sziklákon több ezer éves busman sziklarajzokat és festményeket fedezhetünk fel. Vacsora és szállás Damaraland területén (1 éj).

 

8. nap: Twyfelfontein és az Etosha Nemzeti Park

Délelőtt a Burnt hegységhez, az orgonasípokhoz és a megkövesedett erdőhöz is ellátogatunk. Továbbutazás az Etosha Nemzeti Parkhoz, délután vadles a parkban. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén (2 éj).

 

9. nap: Etosha Nemzeti Park

Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban. A park Afrika egyik legjelentősebb természetvédelmi területe és nagyszerű szafari-helyszínt biztosít. Az Etosha híres változatos vadvilágáról, Afrika legmagasabb elefántjai, de a veszélyeztetett fekete rinocérosz egyedei is élnek itt és zebracsordák, gnúcsapatok, gazellák és antilopok szelik át a parkot és számos madárfajnak is otthont ad a park.

 

10. nap: az Etosha Nemzeti Parktól az Okavangóig

Reggeli után elhagyjuk az Etosha Nemzeti Parkot és Tsumeb felé utazunk tovább. Az út során érintjük még Grootfontein települést is és ellátogatunk a Hoba meteorithoz, ami 60 tonnás tömegével a legnagyobb ismert meteorit a Földön. Mai szállásunk az Okavango-folyó partján, Rundu környékén lesz (1 éj).

 

11. nap: a Popa Falls és a Kwando-folyó

Továbbutazunk az Okavango-folyó mentén a Caprivi-sáv közepe felé. Kirándulás a Popa Falls zuhatagához. Délután hajókirándulásra indulunk a Kwando-folyón, lehetőség nyílik a terület gazdag madárvilágának megfigyelésére. Vacsora, szállás a Kwando-folyó partján (1 éj).

 

12. nap: utazás a Chobe Nemzeti Parkhoz

Namíbiát a Ngoma határátkelőn hagyjuk el, Botswanába érkezve átutazunk a Chobe Nemzeti Parkon Kasane felé. Délután hajókirándulás a Chobe-folyón, a folyó partján elefántokat, antilopokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Vacsora és szállás a Chobe-Kasane régióban (2 éj).

 

13. nap: Chobe Nemzeti Park

Egész napos szafari program ebéddel a Chobe Nemzeti Parkba. A száraz Kalahári-medence és a bővizű folyók által határolt nemzeti park növény – és állatvilága rendkívül változatos, a legfőbb látványosságot az itt élő nagyszámú elefánt jelenti.

 

14. nap: Victoria Falls

Reggeli után továbbutazás a zimbabwei Victoria Falls városába. Délután látogatás a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés (helyi nevén Mosi-oa-Tunya) zimbabwei oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb vízzuhatagával büszkélkedhet. A látvány életre szóló élményt ígér, ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is. Szállás Victoria Falls-ban (1 éj).

 

15. nap: hazautazás

Délelőtt rövid szabad program, kora délután hazautazás 2 átszállással, éjszaka a repülőn.

 

16. nap: érkezés Budapestre

Hazaérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Elhelyezés: 3-csillagos szállodákban, lodge-okban

Ellátás: 13 reggeli, 2 ebéd, 11 vacsora

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 15 óra

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megadott étkezésekkel, programok, transzferek a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

Az alapár nem tartalmazza:

repülőtéri illeték: kb. 240 000 Ft/fő, namíbiai vízum és vízumügyintézés díja: kb. 30 000 Ft/fő, botswanai adó: 35 USD/fő, zimbabwei vízum: 30 USD/fő, helyi borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés