Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Mézeskalács és bajor virsli adventkor

Németország, , ,

- Bajorország 4 legcsodásabb adventi vására - Első magyar királynénk kápolnája Passauban - Karácsonyi múzeum Rothenburgban


57.000
Ft/fő-től
Utazás típusa:ünnepi ajánlataink
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:3* szálloda
Alapellátás:reggeli
Turnusok: 3 nap / 2 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Regensburg (780 km)
Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Regensburgba érve városnézés. Óvárosát 2006-ban a világörökség részévé nyilvánították. Sétánk során megtekintjük a gótikus stílusú Szt. Péter katedrálist, a Hercegi Palotát, valamint a ma is létező legrégebbi Duna hidat, a Kőhidat (Steinerne Brücke). Programunk után folytatjuk utunkat szállásunkig. Fakultatív vacsora (2 éj).

2. nap: Nürnberg - Rothenburg
Reggeli után Nürnbergbe buszozunk. Először megismerkedünk a város nevezetességeivel. Az óvá­rost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástyator­nyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében a híres „mesterdalnokok nyomdokain” indulunk el, látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi városházát, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Ezt követően a szabadprogramot a főtéren található adventi vásárban töltjük. A helyiek szerint az övék az igazi adventi vásár, a több utcán és téren elterülő kavalkád. Folytatjuk utunkat Rothenburgba, a mesebeli középkori városkába. Először megtekintjük a város főbb látnivalóit, a Spital-bástyát, a gótikus Szt. Jakab-templomot. Németországban 1393-ban rendezték az első adventi vásárt, és az összes hely közül Rothenburg az, amelyik legjobban őrzi a régi hagyományokat. Itt található egy karácsonyi múzeum is, ahol a díszeket és a szokásokat a XVI. századig visszamenőleg mutatják be. Ide is betérünk. Este érkezünk vissza a szállásunkra.

3. nap: Passau - Budapest
Folytatjuk bajorországi nézelődésünket és megállunk Passauban a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, hanem azért is, mert orgonája a világ egyik legnagyobbja. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Itt található az adventi vásár is. Nézelődünk, forgolódunk az árusok között. Ezt követően felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Passaut elhagyva Ausztrián keresztül hazautazunk. Esti órákban érkezünk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítjuk.
3* szállodában reggelis ellátással.
Fakultatív vacsora (2 alkalom): 11.000 Ft

Belépők:
Nürnberg - Dürer ház 4 €
Rothenburg -St. Jakab templom 2 €
Rothenburg - karácsonyi múzeum 4 €
Összesen kb.10 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 • Budaörs AGIP-kút kb. reggel 6:45
 • Budapest Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút kb. reggel 6.30
 • Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló kb. reggel 2.00
 • Dunaújváros Dechatlon parkoló kb. reggel 5:00
 • Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút kb. reggel 4:30
 • Gyöngyös Régi 3-as út, Lukoil kút kb. reggel 5:00
 • Győr M1-es mellett AGIP-kút kb. reggel 8:30
 • Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló kb. reggel 5.15
 • Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló kb. reggel 4:45
 • Miskolc Búza tér McDonald’s parkoló kb. reggel 3.45
 • Nyíregyháza Vasútállomással szemben PROFI parkoló kb. reggel 1.40
 • Pécs Domus parkoló kb. reggel 3.00
 • Szeged Széchenyi tér - Szeged Étterem kb. reggel 4:00- 4.15
 • Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút kb. reggel 4:00
 • Tatabánya M1-es mellett McDonald’s parkoló kb. reggel 7:30
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

Autóbuszos utazás, 3*-os szállodában reggelis ellátással.

Az alapár nem tartalmazza:

Fakultatív vacsora (2 alkalom): 11.000 Ft Belépők: Nürnberg - Dürer ház 4 € Rothenburg -St. Jakab templom 2 € Rothenburg - karácsonyi múzeum 4 € Összesen kb.10 € A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Mézeskalács és bajor virsli adventkor