Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Gasztronómiai élmények Bolognában és környékén

Olaszország, Bologna,

Bologna, a tornyok városa Artusi mester munkássága nyomában Forliban Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában Mortadella, balzsamecet, parmai sonka, parmezánFt/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:4* hotel
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
PRO
1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) – Budapest – Szlovénia – Aquileia – Olaszország (860 km)

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat bolognai szállásunkra. (4 éj)

2. nap: Carpi - Modena – Maranello - Bologna (160 km)

Reggeli után Carpiba utazunk, ahol látogatást teszünk egy balzsamecet készítő farmon. A körbevezetés és kóstolás után, vásárlásra is lesz lehetőség. Programunk után Modenaba, a zene városába látogatunk el. Többek közt itt született és élt Pavarotti is, itt van egy róla szóló múzeum is. A város katedrálisa és harangtornya, továbbá a városháza a Piazze Grande-n, a világörökség része. Látjuk a monumentális nagyhercegi palotát is. Elhagyva Modenát a pár km-re található MUSA múzeumba látogatunk el, ahol 3 szinten ismerkedhetünk a térség gasztronómiai termékeivel, mint a parmezán, a mortadella, a parmai sonka stb. A látogatás végén kóstolás, majd a múzeum melletti üzletben vásárlási lehetőség. (Belépő és kóstolás az árban). Délután egy különleges programra megyünk. Világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranelloban. Ez a kiállítás több mint egy autómúzeum. Az élmény a laikusok számára is maradandó. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban töltheti el ezt az időt. A tartalmas nap végén utazunk vissza szállásunkra.

3. nap: Forli – San Marino – Bologna (160 km)


Reggeli után elutazunk az olasz gasztronómia atyjának, Artusi mesternek a városába, Forliba. Artusi volt, aki elsőként rendezte össze az olasz konyha receptjeit egy szakácskönyvbe. (Főzőbemutató és kóstolás az árban). A Casa Artusi-ban tett látogatásunk során részt veszünk egy bemutatón, ahol elmondják és bemutatják, hogyan készítik az olasz tésztákat, majd lesz mód a könyvek egyikét megvásárolni is. Ezután egy mesés fekvésű mini államba megyünk el. San Marino óváros várfallal van körbeölelve. A főtéren lévő Kormányzósági Palota és a Bazilika különösen látványos. Városnézésünk és szabadprogramunk után jövünk le a hegyről és megyünk vissza Bolognába. Aki szeretne, még sétálhat a városban, a többiek visszatérhetnek a szállodába.

4. nap: Bologna

A mai napot Bolognában töltjük. A város közepén áll a két híres ferde torony, Bologna jellegzetességei. Mindkettő több mint 900 éves az egyik 97 méter magas, 1,23 méternyi elhajlással, a másik 49 méter magas, 3 m elhajlással.Városnézésünk során megtekintjük a Piazza Maggiore terét, melyet mesés paloták öveznek. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületet a Piazza Galvanin. Lesz idő a hűs árkádok alatt sétálni, kávézni, megkóstolni a helyi ízeket, pl. a híres Simoni delikát üzletben. Délután ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol hitbuzgó városi polgárok elhatározták, hogy megteremtik a maguk Szentföldjét. Ezért felépítették a Santo Stefano 7 templomból álló templom együttest. Itt található Petronius sírja és egy márványtál, amiben a hagyomány szerint Pilátus mosta kezét Krisztus elítélésekor. Este térünk vissza a szállásunkra.

5. nap: Ferrara - Szlovénia – Magyarország (850 km)


Reggeli után hazaindulunk. Megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városába, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Szállás: **** szálloda

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)
Felszállási lehetőségek:
Budaörs 
Budapest 
Debrecen 
Dunaújváros
Füzesabony 
Gyöngyös 
Kecskemét 
Kiskunfélegyháza 
Miskolc 
Nagykanizsa 
Nyíregyháza 
Pécs 
Siófok 
Szeged 
Szekszárd 

Fakultatív vacsora (4 alkalom): 24.500 Ft

Idegenforgalmi adó: 4,00 Euro

A helyszínen fizetendő.

Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

autóbuszos utazás, szállás megadott ellátással, útlemondási biztosítás.

Az alapár nem tartalmazza:

félpanziós ellátás (24.500 Ft/fő), helyszínen fizetendő költségek, baleset, betegség, poggyász biztosítás.
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Gasztronómiai élmények Bolognában és környékén