Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Svájc haladóknak

Svájc, , ,

PANORÁMA-VONATOZÁS A GLECCSER-EXPRESSZEL ÉS MÁS KÜLÖNLEGESSÉGEK


99.500
Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:program szerint
Alapellátás:reggeli
Turnusok: 6 nap / 5 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
FHT
1. NAP: ST. GILGEN A WOLFGANG-TÓ PARTJÁN
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Linz útvonalon. A kora délutáni órákban letérünk az autópályáról, és az autóbuszból ismerkedünk majd a Salzkammerguti-tóvidék 3 gyönyörű tavával (Traunsee, Wolfgangsee, Mondsee). Közben pihenőt tartunk majd a „Mozart Falunak” is nevezett St. Gilgenben. A Wolfgang-tó partján fekvő városka Salzkammergut egyik legbájosabb települése.
Délután továbbutazás Salzburg és Innsbruck érintésével egy hatalmas hegyek között fekvő tiroli szállodához (1 éj).

2. NAP: APPENZELL, PANORÁMA-VONATOZÁS A GLECCSER-EXPRESSZEL CHURTÓL ANDERMATTIG
Utazás a Bludenz – Feldkirch útvonalon Kelet-Svájc talán „legsvájciasabb” kisvárosába, Appenzellbe. A bájos alpesi legelőkkel körülvett városka ódon hangulatú, festett homlokzatú házai elbűvölik a turistákat. Ősi hagyománya a svájci demokráciának, hogy ebben az egy kantonban a törvényhozó hatalmat még mindig az Appenzell főterén lezajló népgyűlés gyakorolja.
Késő délelőtt a Rajna szép völgyében továbbutazunk Chur városába, a legnagyobb svájci kanton, Graubünden székhelyére.
Fakultatív program: vonatozás a Gleccser-expresszel (Churból Andermattig).
Svájc a híres panoráma-vasútvonalak hazája, ezek közül is első helyen áll a Gleccser-expressz, melynek szlogenje így hangzik: „a világ leglassúbb expressz vonata”. A két és fél órás vonatozás a Svájci-Alpok hegyvilágában egy életre szóló élmény lesz, a hatást fokozza, hogy még a vasúti kocsik tetején is panorámaablakok vannak. A gyönyörű tájon kívül figyelmet érdemel az a mérnöki mestermunka, ami szükséges volt a vasútvonal megépítéséhez. A vonat délután 5 óra körül érkezik meg az andermatti pályaudvarra, ahol az autóbuszunk már várni fogja a csoportot.
A fakultatív program (a vonatjegy) ára a jún. 10-i, a szept. 16-i, a szept. 19-i és a szept. 25-i csoport esetén: 17.900 Ft; a többi csoport esetén: 20.800 Ft (jelentkezési határidő az összes csoportra vonatkozóan indulás előtt 35 nappal).
Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azok a Fehérvár Travel autóbuszával utaznak Andermattba az Oberalp-hágón keresztül.
Az 1400 méter magasan fekvő Andermatt falu napjainkban már fontos nyári és téli üdülőhely, hangulatos faluközponttal és egy szép plébániatemplommal. A vonat beérkezése után még lesz idő egy kis sétára, majd egy látványos szerpentinen keresztül leereszkedünk a Reuss folyó völgyébe. A szállásunk Uri őskantonban lesz, egy szép fekvésű faluban (3 éj).
Megjegyzés: A Gleccser-expressz teljes menetideje több mint 8 óra Sankt Moritz-tól Zermattig. Mi ebből azt a két és fél órás szakaszt választottuk ki, ami a körutazásunk útvonalához legjobban illeszkedik.

3. NAP: A „HÁROM HÁGÓ ÚTJA” (FURKA-HÁGÓ, GRIMSEL-HÁGÓ, SUSTEN-HÁGÓ), RHÔNE-GLECCSER, AARE-SZURDOK
Ezen a napon a Svájci Alpok szívében a klasszikus „Három hágó útja” körutazáson veszünk részt. Ez a vadregényes útvonal egyike az Alpok nagy látványosságainak (fenséges hegycsúcsok, gyönyörű alpesi völgyek, ősi falvak, zöld alpesi rétek, zúgó hegyi patakok, vízesések, lélegzetelállító kilátópontok). A nap során számos hosszabb-rövidebb fotószünetet tartunk, megállunk majd természetesen mindhárom hágó tetején is (Furka – 2431 méter, Grimsel – 2165 méter, Susten – 2224 méter). A híres Rhône-gleccsernél lehetőség lesz a gleccseralagút felkeresésére, a Grimsel-hágó egyik fő látványossága pedig a mormotapark.
A Grimsel-hágóról való leereszkedés után egy könnyű túrázási lehetőséget is biztosítunk majd a vadromantikus Aare-szurdokban (Svájc egyik nagy természeti csodája). A szurdok 1,4 km hosszú, egyes helyeken 200 méter mély és mindössze 1-2 méter széles. (A szurdok jó része még kerekesszékkel is járható.)
Figyelem: Amennyiben esős időt fog ki a csoport, és emiatt jóval kevesebb és rövidebb fotószünetet tartunk, akkor lehetőség lesz Svájc skanzenjének megtekintésére az Aare-völgy melletti Ballenbergben.

4. NAP: ENGELBERG, FOGASKEREKŰVEL A PILÁTUSRA, VÉGIGHAJÓZÁS A VIERWALDSTÄTTI-TAVON
Kora délelőtt egy szép alpesi völgybe utazunk. A völgy végén, 3000 méter feletti hegyek között található egy bájos alpesi falu, Engelberg, amely ma már híres üdülőhely. Séta a faluban, az ünnepélyesen szép apátsági templom megtekintése.
Ezt követően a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútjával felmegyünk a Pilátusra, Luzern „házihegyére”. A vasúti pálya meredeksége egyes helyeken eléri a 48 %-ot. A több mint 2000 méter magas Pilátus Közép-Svájc talán legszebb panorámát nyújtó kilátópontja. Tiszta időben fél Svájcot lehet innen látni, északra a svájci dombvidéket, falvakat, városokat; keletre és délre pedig az Alpok 3-4000 méter körüli csúcsait. Hab a tortán a hegy alatt elterülő, különleges formájú Vierwaldstätti-tó.
Ezt követően kabinos drótkötélpályán ereszkedünk le Luzern városába, ahol hajóra szállunk, és végighajózunk a Vierwaldstätti-tó legtávolabbi csücskéig, Flüelenig. Victor Hugo, a híres francia író írta a tóról és környékéről, hogy ez „Svájc csodája”. Nagy élmény lesz ez a 3 órás sétahajózás (egy kellemes szalonhajón), melynek során látjuk majd a tó környékének gyönyörű tájait, híres üdülőhelyeit, hangulatos településeit, történelmi emlékhelyeit. A hajóút utolsó szakaszán a tavat közel 3000 méteres hegyek veszik körül, a táj a norvég fjordvidék legszebb részeire emlékeztet.

5. NAP: EINSIEDELN, ZUG, STEIN AM RHEIN
Utazás egy híres panorámaúton, az Axenstrassén keresztül Einsiedeln városkába. Az itteni kolostor a bencés szerzetesrend svájci központja és híres búcsújáróhely is egyúttal. Az apátsági templomot sokan Európa egyik legszebb barokk templomának tartják.
A következő megállónk a Zugi-tó partján fekvő Zug városa, amely az azonos nevű, leggazdagabb svájci kanton székhelye. Városnézés a tó mellé épült óvárosban, melynek gyönyörű utcái, épületei a késő középkort idézik.
Délután látogatás a Rajna-parti Stein am Rheinba, Svájc egyik leghangulatosabb, a Grimm mesék világát idéző kisvárosába. Főtere örökké emlékezetes marad a turistáknak. A közös séta után rövid szabadidő, majd továbbutazás Ausztria irányába a Boden-tó – Feldkirch – Bludenz útvonalon. Érkezés a tiroli szállodába a kora esti órákban (1 éj).

6. NAP: STAMS
Indulás hazafelé az Inn folyó szép alpesi völgyében. A délelőtti órákban látogatás a tiroli Stams falu cisztercita apátságában, mely Ausztria legszebb barokk épületegyüttesei közé tartozik. Ezt követően hazautazás a Salzburg – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.
Utazás
Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás
1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban egy tiroli szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
3 éjszaka egy svájci szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. Az alpesi szálloda Közép-Svájcban található, egy gyönyörű fekvésű svájci faluban, közel 3000 méter magas hegyóriások között. (Megjegyzés: a svájci szálloda a Fehérvár Travel által használt szállásokat tekintve az egyszerűbbek közé tartozik, ugyanakkor tiszta és svájci viszonylatban jó ár-érték arányú.)

Ellátás
Reggeli / fakultatív félpanzió.
A reggeli a közép-svájci szállodában bővített kontinentális, Tirolban pedig büfé. A vacsorák háromfogásosak.
Félpanziós felár: 19.500 Ft (5 vacsora)
Egyágyas felár: 19.700 Ft
Gyerekkedvezmény: 16.500 Ft (12 év alatt)

Felszállási helyek:
Székesfehérvár 
Budapest
Tatabánya 
Győr 

Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Rhône-gleccser gleccseralagút CHF 9,-
Grimsel-hágó mormotapark ingyenes
Aare-szurdok CHF 5,-
Pilátus fogaskerekű vasút CHF 46,-
Hajózás a Vierwaldstätti-tavon Luzerntől Flüelenig CHF 29,-
Stams cisztercita apátság EUR 4,90

A szabad helyekről érdeklődjön irodánkban!
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

az autóbuszos utazást, az 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést,

Az alapár nem tartalmazza:

a belépődíjakat, valamint a hajó- és vonatjegyeket, Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 420 Ft/fő/nap
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Svájc haladóknak