Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

3 Nap-3 Főváros-Ljubljana-Zágráb-Belgrád

Szerbia, Belgrád,

Szerbia / Belgrád / BelgrádFt/fő-től
Utazás típusa:Húsvét, Pünkösd
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:3* hotel
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
TDM
1.nap: Budapest- Ljubljana- Zágráb
Kora reggeli találkozónk után megkezdjük utazásunkat az Alpok és az Adria között fekvő Szlovéniába. Európa legkisebb országa mindig is büszke volt egyedülálló örökségére. Fővárosa, Ljubljana tökéletes példa a német, mediterrán és szlovén kultúra keveredésére. A középkori vár alatt meghúzódó óváros barokk, reneszánsz és szecessziós épületek egyvelege. Érkezés délután Ljubljanába. Városnézés a Szávába ömlő Ljubljanica folyó két partján fekvő városban. Óvárosa nagyrészt gyalogos terület, tele lenyűgöző épületekkel. Ljubljana arculatának kialakítása a város leghíresebb szülöttjének, Joze Plecniknek köszönhető, aki az esztétikumra és a harmóniára gondosan ügyelve végezte a tervezést. A lassú folyó átkanyarog a városon, bájos hídjai tovább fokozzák a romantikus hangulatot. A folyóparton hangulatos éttermek és kávézók sorát találjuk. Városnézésünk után továbbutazás a Zágráb közeli szállásra.

2.nap: Zágráb-Belgrád
Városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban, mely az ország északnyugati részén, a Száva partján fekszik. A város a Medvednica-hegység lábánál fekszik, és az ország leghosszabb folyója szeli át. A város kezdetben két, a Száva folyó melletti hegyek csúcsára épített középkori erődvárosból állt, a barokk korszakban azonban már fontos kereskedelmi központtá vált. Zágráb ma Horvátország kortárs kulturális, művészeti, sport- és tudományos életének központja, ám múltja sem nem merült feledésbe. Középkori tornyok, XIX. századi paloták, szabadtéri piacok és ősi katedrálisok egyvelegével várja azokat, aki felfedezésére indulnak. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük, nem maradhat ki a város jelképe a Sveti Stjepan katedrális, más néven Szent István-székesegyház sem. Gyalogos sétánk után továbbutazás. Szállásunk Szerbia fővárosa és egyben legnagyobb városa, Belgrád mellett lesz. Vacsora a híres Skadarlija-n lesz, Belgrád leghangulatosabb utcájában, ahol a balkáni konyha ízeivel ismerkedünk, mediterrán hangulat közepette.

3.nap: Belgrád-Budapest

Reggeli után Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk mely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. Történelme során Belgrád a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa. A középkori Belgrád-Nándorfehérvár vára évszázadokon át döntő szerepet játszott Nyugat határán. Falai között élethalál harcok folytak, így ennek nyomán omlatag tornyok vagy kikezdhetetlen tömör bástyák maradtak csak meg. A mai vár a XVIII. századi átépítéskor nyert képet mutatja, melybe a középkori bástyákat, kapukat és a falak egy részét is belefoglalták. A híres Kalemegdán a Száva torkolatánál vár bennünket magyar emlékeivel együtt. Rövid séta keretén belül ismerkedünk meg a várossal (Koronázó-templom, várnegyed) majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra.
Utazás: autóbusszal
Szállás: *** szálloda
Ellátás: reggeli
Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 900,- Ft/fő
Ljubljanai vár siklóval 10 EUR

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO
Balatonlelle-Marche
Nagykanizsa-TESCO parkoló

Leszállási lehetőségek a hazaúton:
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

• Utazás busszal • Szállás • Ellátás megadott szerint

Az alapár nem tartalmazza:

• Utasbiztosítás • Útlemondási biztosítás • Fakultatív programok • Adó - Vevő
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

3 Nap-3 Főváros-Ljubljana-Zágráb-Belgrád