Hívjon minket bátran!
+36 74 510 100

Varázslatos Szlovénia

Szlovénia, Bled, Bohinj, Ljubliana,

Bled – csillagtúrákkal. Bohinj, a Vintgar-szurdok, Ljubljana, Postojna, Ptujska Gora


65.800
Ft/fő-től
Utazás típusa:körutazás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:3* hotel
Alapellátás:reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éj,
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
ZEP
1. nap: Szeged–Budapest–Graz–Ljubljana (610 km)

Kora reggel indulunk Szegedről, a Budapest-Győr-Szombathely-Bucsu-Graz útvonalon. Gyalogos városnézés során ismerkedünk a stájer fővárossal, helyi idegenvezető kíséretében. Megtekintjük a Dómot, a Mauzóleumot, a főhercegi palotát és a Jezsuita rendházat. A belváros hangulatos utcácskái, a főtér következnek, majd felvonóval felmegyünk a Schlossbergre. A harangtoronyhoz elsétálva páratlan kilátásban lehet részünk. Grazból Villach irányába folytatjuk utunkat, majd a Karavankák alagútján keresztül Szlovéniába, a kraveci sípályák közelében fekvő szálláshelyünkre, ahol a következő 3 éjszakán át szállásunk lesz.

2. nap: Bohinj és a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok (Száva-forrás) (40 km)

Reggeli után Bleden keresztül a Bohinj tóvidékre utazunk. A tó vize fjordként nyúlik be a Triglav Nemzeti Park hegyei közé. Továbbutazva Bohinjba érkezünk. A Vogel csúcsára felvonóval jutunk fel. Páratlan kilátásban lehet részünk a Júliai-Alpok hófödte csúcsaira. Bled felé vesszük ismét utunkat. Csodálatos fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándok temploma található, melyet kishajóval látogatunk meg. Ezt követően a tó felett 100 m-rel emelkedő várat tekintjük meg, majd a Bledtől északi irányban húzódó Vintgar-szurdokot keressük fel, mely a Radovna-folyó által kivájt szakadékban 1600 m hosszan haladva a Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot, ezzel Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga (időjárástól függően a Vintgar-szurdok helyett a Száva-forrást tekintjük meg). A sétáról visszatérve gasztronómiai élvezeteknek hódolunk: a híres bledi krémest kóstoljuk meg. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Ljubljana, Predjama vára és Postojna (230 km)

A mai napon Szlovénia fiatal, energikus városát, Ljubljanát keressük fel. Sétálunk a belvárosban. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő, Ljubljana jelképeként is ismert várba. E várban raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak. Postojnába folytatjuk utunkat. Rövid kitérővel felkeressük Predjamát, Szlovénia festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült (fotószünet). A várat belülről belépődíj ellenében lehet megnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pivka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet. Estére térünk vissza szálláshelyünkre.

4. nap: Ptujska Gora–Ptuj–Letenye –Budapest–Szeged (540 km)

Reggeli után a híres zarándokhelyre, Ptujska Gorába érkezünk. A falu zarándoktemploma a szlovén gótikus építészet egyik csúcsa. Innen Ptuj felé folytatjuk utunkat. Ptuj városa egykoron a salzburgi érsekség tulajdonába került, a középkorban jelentős kereskedelmi központ volt, amely óvárosára is rányomta bélyegét. Séta a belvárosban: láthatjuk a várostornyot, óvárosát, a gótikus Szent György templomot, és felsétálunk a város fölé magasodó Ptuj várába, mely szinte uralja a várost. A várban érdemes figyelmet fordítani a szépen díszített Rytirska teremre. A vár területén helytörténeti múzeum működik, valamint a Regionális Múzeum gyűjteményéből hangszereket láthatunk. Folytatjuk utunkat a Tornyiszentmiklós-Nagykanizsa-Székesfehérvár útvonalon (oda- és visszaút nem azonos!), majd Budapestre és Szegedre.
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
gyas felár (2018. április 28., május 18.): 16.000 Ft
3x vacsora felár (2018. április 28., május 18.): 12.500 Ft
3x vacsora felár (május 20.): 8.200 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 Euro

INGYENES TRANSZFER: Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged
Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő
Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros
Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs
Győr-Tata-Tatabánya
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

autóbuszos utazást, szállás reggelis ellátással, útlemondási biztosítás

Az alapár nem tartalmazza:

baleset, betegség, poggyász biztosítást, félpanziós ellátást és a helyszínen fizetendő költségeket
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Varázslatos Szlovénia