Általános információk

Részvételi díj
A programfüzetben szereplő részvételi díjak forintban, személyenként, és a szálláshelytől függően 7 éjszakára értendők. (Kivétel, ahol az eltérést külön jelezzük.) A közlekedés költsége, a felárak és kedvezmények külön ártáblázatban találhatók. Spanyolországban 7 éjszakánál rövidebb tartózkodás minden esetben csak LEKÉRÉSRE, és rövid turnus felárral lehetséges. Az iroda fenntartja jogát kedvezményes árú, úgynevezett akciós utak értékesítésére. Ez esetben a korábban teljes árat fizető Utasok részére visszatérítés nem jár.
 
Útlemondási (sztornó) biztosítás
A részvételi díj 1,2 %-a, mely felszámításra fog kerülni minden szolgáltatásra! Ez a biztosítás a biztosított utazásképtelenségére terjed ki. Amennyiben az utazás lemondása a biztosítási feltételekben meghatározott okok miatt következik be, a biztosító 20 % önrész levonásával visszatéríti a Sol Travel által felszámított, és az utazási szerződésben meghatározott lemondási költséget. A káreseményt 2 munkanapon belül írásban kell bejelenteni!
Amennyiben az utas vagy közvetlen hozzátartozója utazásképtelenné válik, akkor az azt igazoló dokumentumokat be kell nyújtania a Union Biztosító Magyarországi Fióktelepe fele, amely az útlemondási biztosítás alapján, az ügy elbírálása után a részvételi díjat visszatéríti az utasnak. A részletes szerződési feltételekről – amelyek az utazási szerződés részét képezik - külön tájékoztató áll az utas rendelkezésére. Az utazás megkezdését követően visszatérítés nem lehetséges.
 
Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás
A Sol Travel által szervezett utakon való részvétel feltétele egy érvényes utasbiztosítás megléte.
 
Dátumok: a prospektusban feltüntetett dátumok a szállás elfoglalásának időpontját jelölik, és nem tartalmazzák a közlekedés időtartamát. (Kivétel, ahol erre külön felhívjuk a figyelmet.)
 
Idegenvezetés
Az autóbuszon és repülőn idegenvezető nem utazik. Magyar nyelvű telepített képviselő Spanyolország területén Costa Bravan, Costa del Maresmen segíti az utasokat. A részvételi jegyen szereplő telefonszámon bármikor elérhető. A szállodákban kifüggesztett információs táblán lévő időpontokban fogadóórát tart, hasznos információkkal látja el Önöket, és nála lehet jelentkezni a fakultatív programokra is. Kérjük, észrevételeikkel forduljanak hozzá bizalommal. A hoteleknek van a SOL TRAVEL által is használt hirdető táblája, melyet kísérjenek naponta figyelemmel, fontos információkat tartalmaz. 
Spanyolországban, Costa del Sol-on magyar nyelvű asszisztenciát biztosítunk! A részvételi jegyen szereplő ügyeleti mobilszámon állunk rendelkezésükre.
A reptéri transzfereknél előfordulhat, hogy helyi asszisztencia mellett szállítjuk az utasokat.
 
Részvételi jegy
Az utas részére szóló részvételi jegyet, a teljes részvételi díj megérkezését követően, 7 nappal indulás előtt postázzuk a megrendelőnek (partneriroda esetén a partnerirodának, saját utas esetén az utasnak). Utazási irodánk csak a részvételi jegyen szereplő szolgáltatásokért, vállal felelősséget. Ezen tüntetjük fel a szálloda elérhetőségén túl a buszfelszállás helyét, és idejét, a reptéri beszállás időpontját, valamint a képviselőnk telefonszámát.
 
Szállásfoglalás
A szobákat minden hotelben csak délután 14 óra után lehet elfoglalni. Ha az utasok előbb megérkeznek, a szálloda által kijelölt helyre tehetik csomagjaikat.
  
Szállás
Szállodai szobák kétágyasak, esetenként pótágyazhatok, de felhívjuk figyelmüket, hogy 2 pótággyal már szűkös a hely. A szobák általában kőpadlósak, szőnyeg nélkül. A fürdőszobában vagy zuhanyzó és WC található, vagy fürdőkád és WC. Az egyágyas szobák színvonala nem minden esetben egyezik meg a kétágyaséval. Nem minden szobához tartozik erkély. A szállodai szobákban általában hűtőszekrény nincs, és légkondicionáló is csak az általunk jelzett hotelszobákban található. A szállodákban széf bérelhető, kérjük nagyobb értékeiket itt helyezzék el. A szállodáknál feltüntetett csillagszámok a helyi szakértők általi besorolást takarják. A nyüzsgő városokban, a főutcán és környékén élénk éjszakai élet zajlik, egyes szállodák a fiatalok és baráti társaságok kedvelt törzshelye így az éjszakai pihenést zavarhatják.
Utas kívánságokat csak kívánságként tudunk kezelni, továbbítjuk partnerünk felé, de garanciát nem tudunk vállalni érte. A szállodai szobák kiosztása a recepció feladata.
 
Gyermekkedvezmény
Két teljes felnőtt árat fizetővel egy szobában, pótágyon való elhelyezés esetén vehető igénybe, a szállodáknál feltüntetett életkorhatárig (kivétel, ahol az eltérést külön jelezzük). Felhívjuk figyelmüket CSALÁDBARÁT szállodáinkra, melyekben az első gyermek INGYEN nyaralhat, míg a második gyermek FÉLÁRON.
 
Étkezés/Ital
Az étkezés a szállodákban általában büférendszerű, ami alatt az önkiszolgáló jelleget értjük, vagyis főétkezéseknél a köret és a saláta szabadmerítéses, a meleg étel adagolásánál szakács segédkezik. A főétkezéseknél történő italfogyasztást az ár nem tartalmazza (kivétel, ahol az eltérést külön jelezzük). Reggelinél nem csak az étel, hanem az italfogyasztás is önkiszolgáló rendszerű. Az étteremből ételt kivinni, illetve oda italt bevinni nem szabad. A desszertből általában csak egy adag jár mindenkinek. Az étteremben a vendég saját költségére természetesen bármikor bármit rendelhet. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a szállodák éttermében mindig a napszaknak megfelelő ruházat a kívánatos.
Egyéni vagy csoportos program esetére a szállodák többsége hidegcsomagot biztosít, de az erre való igényt időben (előző nap délig) jelezni kell. A csomag tartalma és értéke természetesen nem egyenértékű az étteremben elfogyasztott étkezéssel.
Az all inclusive ellátás tartalma szállodánként eltérő lehet. A fogyasztható alkoholos italok mennyisége egyes területeken korlátozva van.
 
Utazás repülővel
 
„Fapados” diszkont járatok: Ezeken a járatokon nincs repülőjegy, egy kódszám alapján jelentkezhetnek Önök a reptéren utas felvételre. A kódszámot a részvételi jegyen közöljük. Az induláskor a reptéren nincs képviselőnk, a járatra való bejelentkezés minden esetben 2 órával járatindulás előtt, egyénileg történik, bizonyos légitársaságok esetében kötelező az előre csekkolás. A diszkont légitársaság által kiadott beszállókártyán szereplő jelentkezési szám határozza meg a beszállás sorrendjét. Nem minden esetben van meghatározott ülésrend. Amennyiben nincs, ha korábban érkezik, elsők között szállhat be a repülőgépbe. A fedélzeten ingyenes kiszolgálás nincs, de ételt és ital vásárlására van lehetőség. A külföldi szálláshelyhez, igény esetén transzferbusz viszi az utasokat. A repülőtéri illeték, a biztosítási pótdíj, a csomagdíj, ülőhely díja valamint a transzfer a részvételi díjon felül fizetendő. Amennyiben a foglalást követően névmódosításra kerül sor, a Sol Travel a légitársaság üzletszabályzatában rögzített névmódosítási díjat szedi be. A gépen személyenként, az adott légitársaság üzletszabályzatában feltüntetett súlyú poggyász szállítható. A Sol Travel utazási feltételeinek elengedhetetlen részét képezik a diszkont légitársaság utazási feltételei. Az adott légitársaság üzletszabályzata megtalálható az adott légitársaság honlapján.

„Menetrendszerinti, közvetlen járattal”: Az induláskor a reptéren nincs képviselőnk, a járatra való bejelentkezés minden esetben 2 órával járatindulás előtt, egyénileg történik. Nincs előre meghatározott ülésrend. A fedélzeten minimális kiszolgálás van. A külföldi szálláshelyhez, igény esetén transzferbusz viszi az utasokat. A repülőtéri illeték, a transzfer a részvételi díjon felül fizetendő. gépen személyenként, az adott légitársaság üzletszabályzatában feltüntetett súlyú poggyász szállítható. A Sol Travel utazási feltételeinek elengedhetetlen részét képezi, a légitársaság utazási feltételei. Az adott légitársaság üzletszabályzata megtalálható az adott légitársaság honlapján.
Hazautazás: A szállodákban elhelyezett információs táblán az utasok a hazautazást megelőző napon megtalálják a reptéri transzfer pontos időpontját és helyét. A távozás napján a szobákat 10 óráig el kell hagyni, a délutáni hazaindulásig a csomagokat a szálloda által megjelölt helyen tárolhatják. 
 
Utazás egyénileg:
A szükséges dokumentumok: az érvényes útlevélen illetve személyi igazolványon, és voucheren felül a jogosítvány, forgalmi engedély, zöld kártya, külföldre is érvényes Casco- és utasbiztosítás. 
 
Vízumkötelezettség és egészségügyi előírások
A programfüzetben szereplő európai országokba magyar állampolgárok vízum nélkül, érvényes útlevéllel ill. személyi igazolvánnyal utazhatnak. Védőoltás nem kötelező.
 
Spanyolország
Időeltolódás: nincs. Hivatalos nyelv: spanyol. Pénznem: euro. Hálózati feszültség: 220V. 
Spanyolország hőmérséklet
   május   június   július    aug.   szept.   október 
 nappal 22 26 28 29 26 22
 éjszaka 14 19 21 21 18 15
 napos órák száma 8 9 9 9 8 6
 víz 16 22 24 26 24 22