Miért pont a Spanyol tengerpart?

Miért ennyire népszerűek a Spanyol tengerpartok?

Spanyolországban egyrészt kultúrájának sokszínűsége, másrészt a tengerpartjai jelentik a turisták számára a fő vonzerőt. 1978-ban még csak 3 millió külföldi látogatott az országba, ez manapság nagyjából 90 millió turista/év, a WTO szerint így látogatottság és idegenforgalmi bevételek alapján a világon a második helyen áll.

Fekvése, határai

Spanyolország Portugáliával és Gibraltárral osztozik az Ibériai-félszigeten. Északon a Pireneusok természetes határt képez Franciaország és Andorra felé. Keleten és délkeleten a Földközi-tengerrel (1663 km) érintkezik, északon a Vizcayai-öböl, északnyugaton illetve délnyugaton a Cádizi-öböl jelenti szintén természetes határát az Atlanti-óceán (711 km) felé. Délen a Gibraltári-szoros választja el Afrikától (14 km). A partok teljes hossza 3144 km. A királyság részei a szárazföldi területeken kívül még A Baleár-szigetek a Földközi-tengeren 5014 km², két főszigetből (Mallorca és Menorca), két kis szigetből (Ibiza és Formentera), illetve még 150 apró sziklából áll. A Kanári-szigetek az Atlanti-óceánban 7550 km², összesen 7 szigetből és 6 kisebb sziklaszigetből áll. Nyugati szigetei: Tenerife, La Palma, La Gomera, Hierro, keleti szigetei: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote és öt kis sziget. 1100 km-re fekszik Cádiztól. Ceuta és  Melilla városok Afrika északi részén és több sziget a Földközi-tengeren a Gibraltári-szoros közelében, mint Penon de Velez, Alhucemas és Chafarinas szintén az ország területeit képezik.
 

Idegenforgalmi központok

Fő idegenforgalmi központjai, keresett desztinációi a turisták költésének és látogatásnak sorrendjében: Katalónia - Costa Brava, Baleár-szigetek, Kanári-szigetek, Andalúzia - Costa del Sol.
 

Nyaraló turizmus - tengerpartok

A Földközi-tenger mentén észak-dél irányban: Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Azahar, Costa Blanca, Costa Calida, Costa del Sol, Costa de la Luz.
Az Atlanti-óceán mentén Kelet-Nyugat irányban: Costa de Rías Bajas, Costa Verde, Costa Real.
 
 
Spanyolország az egyik leglátogatottabb turistacélpont Európaszerte. Méltán híres gasztronómiájának, finom borainak, homokos tengerpartjainak, a mediterrán életérzésnek, a spanyol táncoknak és a kultúrának köszönhetően választja évente többmillió ember nyaralásának, pihenésének célpontjaként. Mindegy, hogy családdal, egyedül vagy párjával töltene el egy romantikus pihenést, nem fogja csalódás érni. Partmenti szállodák sokasága várja az idelátogató turistákat törekedve a tökéletes nyaralási élmény beteljesüléséért. Egész nyáron élvezhetjük a partmenti verőfényes napsütést, a kellemes hőmérsékletet, a tenger felszínen játszó napsugarakat. A szállodák sokszínű programokkal, szórakozási lehetőséggel várják a pihenni vágyókat mint például: sportolási lehetőség (golf, tenisz, biliárd, asztalitenisz), esti szórakozási lehetőségek (disco, nightklub, karaoke bár, élőzene/előadás), gyerekklub, játszótér, medencebár, játékterem, szórakoztatás.

Miért pont a Spanyol tengerpart? Miért pont a Spanyol tengerpart? Miért pont a Spanyol tengerpart? Miért pont a Spanyol tengerpart? Miért pont a Spanyol tengerpart?