Costa Dorada, Spanyolország aranypartja

 

 

Costa Dorada (katalánul Costa Daurada) Katalónia legnépszerűbb üdülőövezete. Spanyolul aranypartot jelent. Nevét az üdülőhely a domináló arany színről kapta, hiszen ameddig a szem ellát, aranyszínű homok borítja be a tengerpartot.

COSTA DORADA AJÁNLATAINK IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL

Costa Bravatól délre található, 216 km partszakaszának köszönhetően a végtelen hosszú, sima, finom aranyhomokos strandok közé tartozik. Tengerpartja kevésbé tagolt, mint Costa Bravaé, strandjai lassan mélyülnek, kisgyerekes családoknak is ajánlott desztináció. Akik nem csak napozással és strandolással szeretnék tölteni üdülésük nagy részét azok számára temérdek lehetőség, program adódik. Ezen a kis településen számos érdekesség, látnivaló, kaland ékeskedik egymás hegyén-hátán. Costa Dorada vitathatatlanul egy felejthetetlen nyaralásnak ígérkezik. Itt található például a világ legnagyobb vidámparkja a Port Aventuras ahol többek között rengeteg csúszdapark és delfinárium várja vendégeit (bővebben lent) továbbá festői halászfaluk például Cambrils (bővebben lent).

Salou

Salou, Costa Dorada központja, 10km-re található Tarragonától és 92km-re Barcelonától. A legismertebb, leglátogatottabb tengerparti üdülő település Costa Doradan. Strandjai mellett egyik fő vonzereje a világhírű Port Aventura park mely az egyik legjobb vidámpark szerte a világon. Kétség nem fér hozzá, hogy Salou Costa Dorada turisztikai központja gyönyörű, tiszta tengerpartja és magas minőségű, színvonalas turisztikai szolgáltatásai miatt. A nyaralóhely egyik legszebb része a káprázatos tengerparti sétánya a Passeig Jaume I. Salou több strandján és végighúzódik. Ez a promenád (tengerparti sétány) szenzációs programot kínál esténként, ha meglátogatjuk a végén lévő kivilágított, zenélő, színes szökőkutat. Salou legnagyobb strandja a Llevant. Strandjai tiszták, aranyhomokosak. A településen belül kisvonat közlekedik.

SALOU AJÁNLATAINK IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL

Cambrils

A Salou mellett található Cambrils sokkal több, mint üdülőváros. A tömegturizmus káros hatásait tudatosan elkerülő település festői utcáit járva érezhető középkori múltja. A turisták számottevő többsége spanyol nemzetiségű kik pihenni járnak ide és itt vásárolták meg hétvégi házukat. A 9km-nyi partszakaszon szintén remek minőségű, finomhomokos strandok találhatóak. Cambrilst elkerüli a hatalmas tömeg és az éjszakai élet sem dominál a településen. Cambrils egy csendes, gyönyörű halászfalu 8km-re Saloutól, mindenképp érdemes megcsodálni.

CAMBRILS AJÁNLATAINK IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL

Port Aventura

Port Aventura Salou világhírű vidámparkja. A Dél-Európa legnagyobb üdülőhelyén elterülő Port Aventuras nem csak egy vidámpark. Berkein belül található aquapark, Ferrari Land, több szálloda és üdülőövezet is. Európa egyik legnagyobb vidámparkja 1995-ben nyitotta meg kapuit. Az izgalmak, kalandok és az adrenalin szerelmeseinek kötelező ellátogatni ide. A létesítmény 3 parkot birtokol: Port Aventura Park, Caribe Aquatic Park, Ferrari Land. A felnőtt belépőjegyek (2020 Márciusában) 51 Eurótól kezdődnek, a gyermek és nyugdíjas díjak pedig 45 Eurótól. Különböző jegyek közül választhatunk, mint például többnapos belépők, parkonkénti kombinált részvételi díjak, eltérő árak szezononként. A park óriási, ott járt látogatók úgy definiálták, hogy egy hét is kevés a teljes bejárásához és minden játék kipróbálásához. A vidámpark vonattal is bejárható melynek útvonala egy „világkörüli utazáson” vezet körbe, hiszen területei tematikusan vannak felosztva (Kína, Mexikó, Polinézia, Vadnyugat). Leghíresebb játékai: Dragon Kahn hullámvasút – 45 méter magas, 1.3km hosszú, 8 fordulatos (világrekordnak számított a pálya megnyitásakor). Furious Baco – 2007-ben nyílott az egyik legfélelmetesebb hullámvasút. 15 millió Euróért épült, 850 méter hosszú, Európa leggyorsabb hullámvasútja. Csúcssebessége 129km/h, amelyet 3,5 másodperc alatt ér el. Port Aventura 2002-ben nyílt vízi vidámparkjában, a Caribe Aquatic Parkban 9000 négyzetméteren elterülő remek és izgalmas játékok állnak a vendégek szórakoztatására. 2017-ben új parkkal gazdagodott a parkegyüttes. Európa legmagasabb hullámvasútjával nyitották meg a Ferrari tematikájú létesítményt. Ferrari Landben játékok és széles spektrumú programok várják az idelátogatókat is. A parkban múzeum is található és autóvezetésre is van lehetőség.

VIDEÓK:

Port Aventura, Salou

 

Caribe Aquatic, Salou

 

Ferrari Land, Salou

 

Passeig Jamue I promenád, Salou


Costa Dorada, Spanyolország aranypartja Costa Dorada, Spanyolország aranypartja Costa Dorada, Spanyolország aranypartja Costa Dorada, Spanyolország aranypartja Costa Dorada, Spanyolország aranypartja