Costa Dorada fakultatív programok

KIRÁNDULÁSOK SALOU – COSTA DORADA

Az árak tájékoztató jellegűek. Magyar nyelvű idegenvezetés 25 fő felett, ennek hiányában a garantált programokon több nyelven (pl. angol, német, francia) történik az idegenvezetés.
Gyermekkedvezmény van a legtöbb programon.

Valencia ár : 51 € / fò+22 € belépô az aquariumba gyermek 2-12 év : 50 % 
 
A Földközi-tenger partján található Valencia, Spanyolország egyik legcsodálatosabb kikötővárosa, Valencia autonóm régió fôvárosa, gazdasági és kultúrális központja. A XV sz.-ban az aranykorban a legfontosabb Europai város volt, felülmúlva Barcelona és a többi nagyváros jelentőségét . A program első felében gyalogosan tekintjük meg az óváros legjelentősebb épületeit: Serrano Torony, valenciai Parlament épülete ,Bazilika, Székesegyház, ahol Jézus kelyhét, a Szent Grált őrzik. Meglátogatjuk a Világörökség részének minősített Selyembörzét, mely méltán lett a város legnevesebb épülete (belépő az árban). A szabadidőben kipróbálhatják a paellat, ami valenciai eredetű, de az egész ország nemzeti ételeként ismerik. A délutáni órákban ellátogatunk a Művészetek és Tudományok Városába, ami a valenciai származású Santiago Calatrava építész öt futúrisztikus épületéből áll. Ezek egyike a L ´Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma mely a legjelentősebbtengeri elővilággal ismerteti meg a látogatókat.
 
 
Barcelona Városnézés + Szökôkút ár : 43 € / fò +23 € belépô sagrada Familia templomba gyermek 2-12 év : 50 %
 
Barcelona Katalónia fôvárosa, Spanyország második legnagyobb metropolisza és egyben a világ egyik legszebb , legizgalmasabb és leghangulatosabb kikötôvárosa is. Programunkat a kora délutáni órákban kezdjük, melynek keretében ellátogatunk a híres Güell Parkba ( ingyenes rész), Antonio Gaudi katalán építész egyik leghíresebb alkotásához,mely a Világörökség része, és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a pezsgô városra. Következô állomásunk a híres Sagrada Familia Templom , Gaudi mestermûve . A most is épülő templom a katalán modernizmus és neogótika jegyeit hordozva méltón lett a város szimbóluma (magyar nyelvû idegenvezetés a templomban) majd autóbuszos útvonalunk érintésével megtekinthetjük Gaudi két híres lakóépületét : Casa Battlo-t és a la Pedrera-t. Szabadidô a városközpontban, melynek során lehetôség nyílik a Gótikus negyed szûk utcáin sétálni, vagy élvezhetjük a híres Ramblas nyüzsgô hangulatát. Programunk utolsó állomása a Zenélô- Világító szökökút fény és hangjátékának megtekintése, mely a város leghíresebb túrisztikai látnivalóinak egyike.
 
 
Barcelona Nou Camp&szabadidô ár : 61,00 € / fô belépôvel gyermek :2-12 év : -30 %
 
A focirajongók számára kihagyhatatlan program Europa egyik legjobb és legnagyobb múltú focicsapatának stadionjának látogatása , mely 1957 ben épült és 110.000 nézô befogadására képes. A stadiontúra alkalmával meglátogatjuk a, a vendégcsapat öltözőjét, a futballpályát, a TV-szobát, és a múzeumot ,ahol a sok trófea , kupa ,és fotó között számos magyar játékos fényképével is találkozhatunk. A Délutáni órákban 3 óra szabadidô ad lehetôséget vásárlásra , vagy egy kis sétára a Ramlas illetve a Gótikus negyed szûk utcáin .
 
 
Jeep Safari : ár : 49,00 € / fô belépôvel gyermek :2-12 év : -50 %
 
Egésznapos kirándulás Katalónia hegyeiben úttalan-utakon, kiszáradt folyómederben sok-sok állomással. A kirándulás során számos középkori hegyi falut, látogatunk meg, melyek közül soknak csak 8-9 lakosa van, fürdési lehetôség egy kis vizesésnél, vagy a 700m magasan található Siurána-tóban, borospincelátogatás borkostolóval. A kirándulás során megismerhetik Katalónia belsô vidékét, ahol nincsenek szállodák és a ahol a lakosság nagy része, a szôlô- , olajbogyó-, illetve mogyoró-termesztésbôl él.
 
 
Hajókirándulás Ametlla del Mar-ba ár : 46,00 € / fô ebéddel gyermek :2-12 év : -50 %
 
1,5 órás hajóút vezet Ametlla del Mar halászfaluba, ahol kikötés után kb. 4 óra szabadidô áll a vendégek rendelkezésére. A kis halászfaluban megérezhetik egy igazi mediterrán heti piac hangulatát, sétálhatnak a falu zegzugos kis útcáiban, vagy a homokos strandon felfrissülhetnek. Az ebédet a hajón szolgálják fel , mely roston sült hús-tál körettel, friss saláta, desszert, Sangria illetve üdítô.
Visszaérkezés a szállodához kb. 17.00-kor
 
 
Montserrat – Bencés apátság ár : 42 € / fô , gyermek 2-12 év : -50 % 
 
Az egésznapos kirándulás során Katalónia egyik legfontosabb színhelyére látogatunk el, mely a régió kultúrális, vallási, spirituális központja A Montserrati kolostort a XII. században alapították a Montserrat hegyen, gyönyörű környezetben, 725 m magasságban egy sziklapárkányon, ahova egy kacskaringós út vezet fel. Itt őrzik Katalónia védőszentjét, a Fekete Madonna szobrot. A hegyoldalban szép erdei ösvényeken különböző látványosságokhoz juthatnak el, mint a Szent Barlang , Szent Kereszt, vagy Szent Mihály remetelak. Fogaskerekűvel feljuthatnak 925 m magasságig , ahol tiszta időben akár Mallorcaig is elláthatunk.
 
 
További kirándulások : 
Port Aventura belépô: 50 € felnôtt; 44 € /4-10 év & 60- 100 év 22/06-07/09/18 
Port Aventura belépô: 48 € felnôtt; 42 € /4-10 év & 60- 100 év 14/06-21/06 & 08/09-03/11 
Port Aventura+Ferrari Land belépô : 55 € / felnôtt ; 48 € / 4-10 év & 60- 100 év
 Aquopolis belépô: 29,95 € / +1,4m ; 24,95 €/ 0,9-1,4 m ingyenes 0,9 m-ig , ( 2º nap ingyenes!)

Costa Dorada fakultatív programok Costa Dorada fakultatív programok Costa Dorada fakultatív programok Costa Dorada fakultatív programok Costa Dorada fakultatív programok Costa Dorada fakultatív programok Costa Dorada fakultatív programok Costa Dorada fakultatív programok